Ostravské ozvěny

20.-24. listopadu/Klub Atlantik, Minikino a Stará Arénas podporou Statutárního města Ostravy

 

20. 11. Klub Atlantik 18.00 hod.
AKTY – vernisáž výstavy fotografií Michaely Cichrové u příležitosti zahájení ostravských ozvěn Queer filmového festivalu Mezipatra

 

keep20.11. Minikino 19.30 hod.
Neodcházej/Keep the Lights 80 Kč
Sexuálně otevřený snímek scenáristy a režiséra Iry Sachse je záznamem deset let trvajícího homosexuálního vztahu dokumentaristy Erika Rothmana s drogově závislým právníkem Paulem. Premiéra na festivalu Sundance 2012, vítěz Teddy Award na festivalu Berlineale

 

20. 11. Minikino 21.00 hod.
Mezipatra Open Party – večírek s přehlídkou modelů ostravské revuiální divy Banánové Haliny. Akci moderuje „homofob ostravský"

 

21. 11. 18.00 hod.
Opilá Piaf 50 Kč
Queer hudební recitál zpěvačky Míny.

 

mz21. 11. Minikino 19.30 hod.
Dont brejk maj hárt, mrcho! 80 Kč
Blok krátkých filmů z celého světa o lásce mezi holkama

 

neplavci21. 11. Minikino 21.30 hod.
Kluci vedou chlapské řeči 80 Kč
Blok krátkých filmů z celého světa o lásce mezi klukama

 

 

ursula22. 11. Klub Atlantik 18.00 hod.
Pohádky pro zlobivé holky 80 Kč
Fiktivně dokumentární, psychedelicky, lynchovsky laděný, manipulativně šílený blok filmů na téma „dala pusu holce".

 

konig22. 11. Minikino 19. 30 hod.
Ralf König - Král komiksu 80 Kč
„Mami, musím ti něco říct, myslím, že jsem homosexuál." „Cože? Můj bože! Co budeme dělat? Elektrošoky! Psychoterapie! Bundeswher! Ne, neboj, dělám si srandu."Ralf König, jeden z nejúspěšnějších německých karikaturistů, se proslavil komiksem The Most Desired Man. Vtipně si hraje s queer klišé, čímž oslovuje také heterosexuální publikum. Ve filmu „Král komiksu" ho Rosa von Praunheim vylíčí jako nenáročného a skromného člověka, který svými brilantními postřehy baví a fascinuje publikum napříč generacemi.

 

10164

22. 11. Minikino 21.30 hod.
Superhrdinné fantazie 80 Kč
Hořko sladká, něžně pornografická, komiksově muzikálová, seversky extrémní pomsta homofobům aneb Popelka a kouzelný střevíček jako hrdinové dneška.

 

23. 11. 17.00 hod.
Volejbalový zápas
Sportovní odpoledne festivalu Mezipatra ve spolupráci s neformálním sdružením „Slezských holek" akce je určena pro všechny bez rozdílu pohlaví, věku, vyznání a orientace.
Místo konání: Tělocvična "Červené školy" na třídě 30. dubna v Ostravě

Tuto akci podporuje Gay Bar Ikarus Ostrava

 

23. 11. Stará Aréna 21.00 hod.
Praskání Rosti Petříka - Závěrečná party festivalu Mezipatra 60 Kč

 

Na letošních ozvěnách spolupracuje Klub Atlantik, Minikino kavárna, Gay bar Ikarus, Café and Gallery Industrial a Stará Aréna. Fotoreport připravuje www.pk-foto.cz, mediálním partnerem je Česká televize, televizní studio Ostrava a týdeník 5+2.

Pořadatel:       

queer Ostrava
atlantik minikino

 

 

Tisková zpráva

Festival Mezipatra chystá odpověď na kontroverzní vídeňskou výstavu o mužské nahotě
Ostrava, 13. 11. 2012

Jemnost náhého ženského těla, agrese, cynismus, syrovost to jsou základní náměty fotografií mladé brněnské autorky Michaely Cichrové, která se představí ostravskému publiku výstavou u příležitosti zahájení queer filmového festivalu Mezipatra.

Dramaturgie festivalu „neheterosexuálních" filmů zařadila výstavu Cichrové jako přímou reakci na současnou rakouskou „kunst" hysterii, která vypukla poté, co vídeňské Leopoldovo muzeum a linecké muzeum Lentos téměř současně uvedli výstavy jejichž hlavním tématem byla mužská nahota a sexualita.

Cichrová ve své tvorbě odráží cynický pohled na ženské tělo jako na objekt určený ke spotřebě. Sebevědomé pózy ženský postav sráží králičími hlavami, něžné křivky svých modelek drze aranžuje do situací v nichž násilí hraje hlavní roli.

Michaela Cichrová začala s fotografií teprve v roce 2010 a přesto už dokázala vzbudit nebývalý zájem o svou tvorbu. Stala se finalistkou fotografické soutěže časopisu Reflex a svou tvorbu uvedla také na pražském Designbloku. Na festivalu Mezipatra v Ostravě se bude prezentovat svou první samostatnou výstavou.

Vernisáž výstavy a zároveň zahájení queer filmového festivalu Mezipatra proběhne v úterý 20. listopadu od 18.00 hodin v ostravském klubu Atlantik.

Vladimír Šmehlík
dramaturgie a PR

tel: 773 695 008
tel: 599 527 110
www.ckv-ostrava.cz
www.minikino.cz
www.klubatlantik.cz

 

FaLang translation system by Faboba