Brněnská část Mezipater je za půlkou, tak už nic nepromeškejte. Highlight dnešního dne bude jistě Převýchova Carmen Post (2018) - americký snímek, který loni vyhrál diváckou cenu. Promítáme od 20.30 ve velkém sále kina Art. Ale nepředbíhejme.

Hlavní soutěžní sekce představí dnes v 18.00 ve Scale film Pes štěkající na měsíc. Zítra se tamtéž ve 20.30 bude promítat Dokud se tančí a ve stejný čas v Artu snímek Půda pod nohama. Zvláštní pozornost si pak jistě zaslouží aktuální vítěz Mezipater Adam, který si nenechte ujít dnes ve 20.30 ve Scale. Debut Rhyse Ernsta vás odzbrojí svou autenticitou a chytře, s vtipem a nadhledem vyprávěným příběhem o důležitosti přátelství a vzájemné toleranci nejen v queer komunitách.

Adam

Dokumentární sekce slibuje na dnešek švýcarský mezigenerační film Madam, jenž přímo vybízí k tomu, abyste vzali po dlouhé době do kina svoji babičku. Ve středu si dejte pozor na britský dokument Mořský koník o trans muži, který se snaží založit rodinu. Retro sekce Znovu spolu dnes uvede volbu Michala Pěchoučka Slečna Kiki a zítra Dokud se tančí, jenž si vybral Martin Hrdina. 

Off program v No Artu dnes slibuje poučenou zábavu na Queer filmovém pubquizu následovanou blokem krátkých filmů O čem sním já. Zítra přijďte na přednášku s debatou 30 let „teplého" porevolučního Brna aneb Proměna „queer podniků“, po níž večer zakončí blok krátkých filmů Kdy jindy, když ne teď

 

FaLang translation system by Faboba