Od pondělí 8. srpna do čtvrtka 11. srpna se stavte v pražském Containallu na Malé Straně. Čekat na vás bude program Mezipater v rámci Prague Pride: Identita ve městě. Máme pro vás debaty, kvízy i skvělé filmy. Program začíná vždy od 19:00, promítání filmu pak od 21:00. Vše zdarma, těšíme se na vás! 

 

Pondělí, 8. srpna 2016

19:00 Pub quiz
Pondělí odstartuje první vydání hospodského kvízu z produkce Mezipater, do kterého se může přihlásit úplně každý. Týmy o dvou až pěti lidech budou odpovídat na otázky o queer reáliích, historii, popkultuře a samozřejmě filmu, čeká je i slepá mapa nebo hudební "poznávačka". Vítězové získají permanentky na listopadová Mezipatra a další hodnotné ceny.

21:00 Promítání: Barash
První večer bude patřit izraelskému snímku Barash o středoškolačce Naamě, jejíž život obrátí naruby setkání s rebelující kráskou Hershko. Zamilovaná Naama s ní objevuje svou sexualitu i noční život – to všechno tvoří protiklad k rodinným trablům i k ospalé všednodennosti, na kterou byla dosud zvyklá. Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastianu a do programu ho letos zařadil i karlovarský filmový festival.

 

Úterý 9. srpna 2016

19:00 Diskuse: Hannibalova gurmánská svačina
V rámci úterní svačiny s diskusí se budou filmoví odborníci věnovat klasice Mlčení jehňátek (Silence of the Lambs). Pětadvacet let starý snímek se po svém uvedení setkal s kritickým přijetím LGBT komunity, časem se z něj stala ikonická záležitost, která nabízí mnoho možností výkladů. O méně známé stránce populárního filmu si diváci můžou přijít popovídat přímo před jeho projekcí.

21:00 Promítání: Mlčení jehňátek
Clarice Starling vyšetřuje s pomocí výpovědí kanibalistického psychiatra Hannibala Lectera  případ sériového vraha v oscarovém psychothrilleru, který je považován za ikonické dílo queer kinematografie. Dnes legendární snímek získal hned pětici Oscarů – pro nejlepší film, za nejlepší režii, adaptovaný scénář a pro nejlepšího herce i herečku v hlavní roli.

 

Středa 10. srpna 2016

19:00 Diskuse: I jako Intersex
Intersexuálové – lidé, kteří se narodili se znaky obou pohlaví – jsou nedílnou součástí queer komunity, ale většina veřejnosti o nich téměř nic neví. Na středeční svačině Mezipatra přivítají odborníky, kteří se právě tomuto tématu věnují. Diskusi o tom, jak intersexuálové žijí a jakým problémům musí čelit, povede spoluzakladatel iniciativy Transparent Prague Damián Machaj.

21:00 Promítání: Arianna
I přes neustále ujištování rodičů, že prsa narostou a boky se zaoblí, tuší devatenáctiletá Arianna, že to s jejím tělem bude jinak. Pod tlakem vynořujících se vzpomínek a konfrontace se zkušeností dospívání vrstevníků objevuje tajemství vlastní minulosti. Italské drama, které se dotýká málo diskutovaného tématu intersexuality, získalo loni dvě ocenění na filmovém festivalu v Benátkách.

 

Čtvrtek 11. srpna 2016

19:00 Diskuse: Queer dating včera a dnes
Kdo dnes nepoužívá seznamky, jako by nebyl, a platí to i pro queer komunitu. V té aktuálně nejvíc frčí seznamovací aplikace Grindr, Scruff a Her; v Česku pak na popularitě neztrácí ani klasická webová seznamka iBoys/iGirls. O tom, jak si dnes gayové, lesby a translidé hledají partnery na jednu noc i na celý život, ale taky o tom, jak to chodilo v době před internetem, budou ve čtvrtek mluvit znalci této problematiky. Besedu moderuje autor blogu Pražská buzna Jiří Markvart.

21:00 Promítání: My ostatní (Other People)
David se rozhodne vrátit do rodného Sacramenta a starat se o těžce nemocnou maminku. S tím, že je nezaměstnaný a zase single, se jí ani otci, který se ani po deseti letech nesmířil s jeho homosexualitou, chlubit nechce... S nadhledem vyprávěný příběh o odchodu blízkého člověka a o hledání ztracených rodinných vazeb měl předpremiéru na letošním ročníku festivalu v Sundance.

 

FB event zde.

FaLang translation system by Faboba