Zveřejnili jsme program letošních Mezipater s tématem Mimo realitu. V článku Programové sekce najdete, co jsme pro vás letos připravili. Můžete se těšit na mezinárodní soutěž celovečerních snímků, krátké filmy, retrospektivu, dokumenty a nesoutěžní sekci Fokus: Rodina. Celkem představíme přes 50 filmů! 


Na zahájení 8. listopadu v Lucerně uvidíte rakouský coming-of-age snímek L'Animale, po kterém bude následovat tematický večírek. Mezi další očekávané snímky patří sociálně-kritické drama NeonBoy (Tinta Bruta), francouzský Zatoulaný (Sauvage) nebo belgická Dívka (Girl). Lístky na projekce nakoupíte na pokládnach pražských kin Lucerna, Světozor, Pilotů a brněnských kin Scala a Art nebo online (odkaz najdete vždy v popiscích jednotlivých filmů).

Divka


I letos se v rámci festivalu zúčastníte spoustu doprovodných akcí. Navštívíte večírky, diskuze, vernisáž, workshopy i tradiční nedělní brunch! Seznam všech akcí, které jsme pro vás připravili, najdete v sekci Off programu. Uvidíte se s námi třeba na hlavní party Mezipater Fata Morgana, poslechnete si přednášku Queer dějiny ve věku populismu s Birgit Bosold z berlínského Schwules Museum a odstartujete brněnskou část festivali na vernisáži výstavy Mimo realitu. Těšíme se na vás!

Zvěřinec

FaLang translation system by Faboba