Šéfka dramaturgického týmu, programová ředitelka Sandra Hezinová, prozradila, na které filmy se v letošním programu těší snad ze všeho nejvíce. Doporučujeme neváhat s koupí lístků. Je známo, že Sandřiny tipy vyprodaly už nejeden kinosál!


Retro film sekce Znovu spolu: Vojákova dívka (Soldier's Girl)

Snad každý viděl Kluci nepláčou. Kolik diváků a divaček však mělo možnost vidět Vojákovu dívku – drama, v němž Frank Pierson přinesl svědectví o lásce a nenávisti, které se vymkly kontrole? Nenechte si ujít srdcový film nezaměnitelné drag queen Chi Chi Tornádo, která je inspirovaný skutečnými událostmi.

Vojákova dívky


Dokument: Madam (Madame)

Stejně jako Stéphane nesplňoval představy, které o jeho chování měla jeho buržoazní rodina, ani babička Caroline nenaplňovala ideál spořádané ženy v domácnosti. Jaké měly jejich osudy vlastně spojnice odhaluje rodinná sága, na kterou byste rozhodně měli vzít své prarodiče.

Madam 2


Blok krátkých filmů: Kdy jindy, když ne teď

Dobu, do které se rodíme, si nevolíme, a možná se tak nevejdeme do předepsaných škatulek. Můžeme se však chopit slova a dát světu vědět, že jsme tady. Pětice krátkých filmů vás přesvědčí, jak různorodě politický může film v dnešní době být.

Kdy jindy když ne teď

FaLang translation system by Faboba