Mezipatra nejsou jen o filmech! Součástí letošního doprovodného programu bude například workshop o přínosu porna v sexuální výchově, diskuze s headlinerkou největší party festivalu DJkou Killou o obtěžování v klubech nebo samostatný program o filmovém průmyslu. A samozřejmě bychom vás ani letos neochudili o oblíbené večírky.


Pražskou část doprovodného programu otevře 7. listopadu zahajovací party Genesis, která následuje po indie komedii Rhyse Ernsta Adam v Kavárně Lucerna. Za djským pultem se představí Mary C, mimomrtn nebo Šimon Holý. O den později proběhne v Czech Inn Baru celovečerní drag show s filmovou tematikou Queeriety: A Mezipatra Drag Extravaganza. Největší večírek festivalu s názvem Golden Times se bude i letos konat ve vršovickém klubu Ankali. V sobotu zde vystoupí spoluzakladatelka queer kolektivu Lecken DJka Killa, Still Sparkling, Ncol nebo Motch. 

Diskuze v rámci doprovodného programu proběhnou tradičně v komunitním centru a kavárně Patra. 9. listopadu jsme připravili diskuzi Trigger Consent o tom, jak se nejlépe zachovat při nepříjemném obtěžování v klubu. O negativních stránkách nočního života zde promluví DJka Killa, Mary C a Koen Baeyens z organizace Konsent. Další akcí zde bude 12. listopadu workshop Learning from Porn. Learning How to Porn s lektorkami z edukační platformy Sex School Hub. Lina Bembe a Almond Lindebach účastnicím a účastníkům představí roli porna v kontextu sexuálního vzdělávání.

Learning from porn. Learning how to porn

V Patrech se také odehrává i programová novinka pražské části festivalu sekce Queering the Industry nejen pro filmové profesionálky a profesionály. V sobotu a v neděli se tak můžete zdarma potkat například s americkým režisérem Rhysem Ernstem, který se zúčastní diskuze Mainstreaming Minorites, nebo producentem filmu Plážoví flákači Michaelem Raislerem. Jedinou diskuzí, která se bude konat mimo kavárnu Patra, bude panelová debata Cripping Queer Film v kině Světozor. 11. listopadu na ní budou diskutovat přední teoretičky a teoretici ableismu a hendikepu Robert McRuer, David Mitchell, Kateřina Kolářová a Sharon Snyder o zobrazování queer identity a hendikepu ve filmu. 

A pak už se jen 13. listopadu rozloučíme s pražskou částí festivalu na party Pass This On, která proběhne opět v Kavárně Lucerna, a zahrají na ní oblíbení DJs Urxins, StepByStep nebo Tasya. Potom se festival přesune do Brna, kde bude probíhat 15. až 22. listopadu 2019.

Pass This On

FaLang translation system by Faboba