Mezipatra nikdy nebyla jenom o filmu. I letošní, 13. ročník Queer filmového festivalu, okoření bohatý doprovodný program plný přednášek, originálních parties či divadelních performancí. Zlatým hřebem doprovodného programu je sobotní party Paris Burns, na kterou míří nejen bloggeři, „swaggeři“ a milovníci Madonny, ale i osobnosti české módy a designu.

 

 

Po včerejším zahájení festivalu, kdy Lucerna praskala ve švech, čeká návštěvníky festivalu nejen bohatý filmový program, pátek 9.listopadu nabídne komponované pásmo pamětihodných manipulativních výjevů současného evropského filmu doplněné komentáři tria Aleš Stuchlý, Dan Řehák a Vít Schmarc z rádia Wave o současném evropském filmu. Pracovní týden zakončí dvě speciální party: ve 21.30 hodin začne Spin 360° v pražském hotelu Fusion, jímž vrcholem bude ochutnávka nového klipu letošní queer senzace Mušnuly. Ve 22.30 hodin pak započne v Biu Oko promítání experimentálního snímku režiséra letošní festivalové znělky JQr.

sobotu 10. listopadu v 16.30 hodin mohou zájemci vyrazit do Q café na přednášku Ženy mezi kriminalitou a šílenstvím socioložky Kateřiny Nedbálkové z Masarykovy univerzity, která bude mluvit na téma vězeňství. Ve 21 hodin se všichni milovníci dobrých parties sejdou v Paláci Illusion. Začne tam totiž nejopulentnější akce letošních Mezipater s názvem Paris Burns. Vítáni jsou všichni „swaggeři“ i milovníci Vogue od Madonny. Dresscode? Obhaj svůj styl. Na party budou přítomny i významné osobnosti české módy a designu, pokutovat zde bude módní policie.

neděli 11. listopadu se bude od 16.30 v Galerii Langhans debatovat o komunikaci a sociálních sítích, jejich záludnostích, našich představách o lidech na druhé straně a "hrách na pravdu" s Andreou Průchovou z Univerzity Karlovy. Na stejném místě začne v 18 hodin zcela unikátní projekce undergroundového československého snímku I Sing the Body Electric z roku 1976, který natočil anonymní režisér. V Galerii Langhans bude navíc od 12 hodin probíhat nedělní brunch se spoustou lokálních potravin a lahodné hudby.

pondělí 12. listopadu v 16.30 hodin zavítá do Galerie Langhans americká teoretička Jasbir Puar, aby zde nabídla queer pohled na izraelsko-palestinské vztahy. Ve stejný čas v úterý 13. listopadu mohou zájemci vyrazit na debatu Proč má Batman bradavky? Literární historik Michal Jareš otevře téma manipulace a cenzury v komiksu. Úterní doprovodný program bude patřit i letošnímu porotci Marku Therovi, který se od 20 hodin v malém sále Světozoru představí se svým kontroverzním audiovizuálním pásmem.

Na středeční zakončovací party Mezipater v kavárně Lucerna 14. listopadu se s nadupaným playlistem představí moderátoři magazínu Radia Wave Kvér Bára Šichanová a Josef Rabara. Začátek je ve 22 hodin.

Více informací o brněnském doprovodném programu, který začíná 15. listopadu naleznete na www.mezipatra.cz.

Tiskovou zprávu najdete také na www.mezipatra.cz
Pokud byste měli zájem o další informace, neváhejte nás kontaktovat:

Anna Voňavková, Brand and Media Marketing
+420 777 576 171 /// This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jan Škoda, Public Relations
+420 724 976 312 /// //This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." href="http://This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FaLang translation system by Faboba