Letošní olomoucké Ozvěny Mezipater jsou v pořadí již šestým ohlédnutím za queer filmovým festivalem v hanácké metropoli. Na rozdíl od předchozích let letos akci pořádá občanské sdružení OLLOVE složené jak z původních členů a členek organizačního týmu olomouckých Ozvěn, tak ze členů a členek nových, plných nadšení, entuziasmu a odhodlání.

Ryze filmový a doprovodný program se tentokrát bude odehrávat v průběhu tří dnů, od čtvrtka 22. listopadu do soboty 24. listopadu. Čtvrteční podvečer zahájíme vernisáží děl dvou olomouckých umělců, De Ardoise a Vladimíra V., v baru U Magora a volně budeme pokračovat nevázanou DJ party. Páteční a sobotní podvečery a večery budou patřit mezipatrovým blokům krátkých filmů a celovečerním snímkům Sny superhrdinů, Neodcházej, Cestovatelky na rozcestí a Miláček promítaných v kině Metropol. Olomoucké Ozvěny Mezipater zakončíme vzpomínkou na ročníky minulé na dernisáži Viktor Mezi Patry poskládané z fotografií předešlých ročníků festivalu a jeho olomoucké variace.

 

Olomoucké OZVĚNY 
22. – 24. listopadu 2012

 

22. listopad

/ 19.00 DRÁSALŮV PICH, U Magora
- vernisáž děl dvou olomouckých umělců (De Ardoise)

Umění zahřeje, umění spálí, umění zažehne, umění ohřeje. OLLOVE proto uvádí první holomócké teplé pich nejen pro teplé. To vše na počest Josefa Drásala, největšího českého velikána, obra vlasti, který se svou výškou 246 cm vystupoval ve varieté a vše queer a jiné a teplé: teplou klobásu, teplé kvargle, teplou svíčkovou, inu, byl to velký jedlík, miloval. Umělci sobě a Josefu.


/ 21.00 DJ party, U Magora

 

23. listopad

/ 17.30 SNY SUPERHRDINŮ, Kino Metropol (viz http://www.kinometropol.cz/program), 70,- Kč
- blok krátkých filmů

 

/ 20.00 NEODCHÁZEJ, Kino Metropol, 70,- Kč

 

24. listopad

/ 17.30 CESTOVATELKY NA ROZCESTÍ, Kino Metropol, 70,- Kč
- blok krátkých filmů

 

/ 20.00 MILÁČEK, Kino Metropol, 70,- Kč

 

/ 22.00 VIKTOR MEZI PATRY, Kino Metropol
- Dernisáž fotografií z minulých ročníků Ozvěn Mezipater Olomouc (Viktor
Wildner)

 

Pořádá občanské sdružení OLLOVE (viz http://www.facebook.com/pages/OLLOVE-os/460921523927615)

Těšíme se na viděnou v Olomouci.

FaLang translation system by Faboba