BRNO 20. listopadu - Dnešní projekcí oscarového snímku Kluci nepláčou ve znovuotevřeném brněnském kině Scala končí 14. ročník Queer filmového festivalu Mezipatra. Více než sto hraných a dokumentárních celovečerních i krátkých filmů zhlédlo v Praze a v Brně za dva týdny bezmála 11 tisíc diváků. V následujících čtyřech dnech proběhnou projekce vybraných snímků v rámci Ozvěn Mezipater v Ostravě a Olomouci.

Praha, 15. listopadu Na dnešním slavnostním zakončení pražské části 14. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra udělí porota hlavní cenu švýcarskému snímku Rosie. Ocenění převezme v kině Lucerna režisér filmu Marcel Gisler.

Praha, 14. listopadu Včera do Prahy přiletěl 53letý dokumentarista Tim Lienhard, aby dnes večer osobně uvedl svůj první celovečerní film One Zero One - Příběh Cybersissy & BayBjane.

Brno, 8.listopadu Letošní festivalové téma „Pravdivé lži“ se odrazíve více než stovce celovečerních hraných, dokumentárních i krátkých snímků. Filmy o sexuálních menšinách a lidech vzpírajících se všeobecně přijímané „normalitě“ představí festival v šesti sekcích a celkově nabídne 14 celovečerních titulů v české premiéře.

Praha, 7. listopadu Zpěvačka Vladivojna La Chia, romista Lukáš Houdek a novinář Cóilín O’Connor budou hodnotit soutěžní snímky 14. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra a na závěrečném ceremoniálu udělí Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film.

Praha, 5. listoapdu Neúnavná a nesmlouvavá dokumentaristka života LGBT lidí napříč velkoměsty, ve které se mísí kubánská i americká krev. I tak by se dala představit filmařka a novinářka Anna Margarita Albelo, která bude jedním z hostů 14. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra (od 7. do 15. listopadu v Praze a od 13. do 20. listopadu v Brně).

Praha, 1. listopadu 2013 Záběr letošních Mezipater je tak široký, že v jednom týdnu přivítá profesorku z New York University Lisu Duggan i hvězdy českých internetových show Jana Zelenku a Lukáše Rejmona. I tak by se dal charakterizovat doprovodný program 14. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra, který proběhne v Praze od 7. do 15. listopadu a v Brně od 13. do 20. listopadu. Doprovodný program doplňuje filmovou nabídku a úzce se vztahuje k tématu festivalu Pravdivé lži.

Praha, 10. října 2013 Na pomezí reality a fikce či autenticity a stylizace zve diváky 14. ročník Queer filmového festivalu Mezipatra. S pestrým výběrem mimořádných a hluboce oslovujících snímků ze současné světové queer kinematografie obsadí Prahu od 7. do 15. listopadu a posléze Brno od 13. do 20. listopadu. 

FaLang translation system by Faboba