Hlavní porota hodnotí soutěžní snímky a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film.

Hlavní soutěži celovečerních filmů, vybrala mezinárodní porota ten nejlepší. Vítězem letošních Mezipater se stala nevšední švédská romance Něco se musí zlomit (Nånting måste gå sönder) režiséra Estera Martina Bergsmarka.

Porota však udělila i Zvláštní uznání, ze kterého se těší brazilské romantické drama V jeho očích (Hoje Eu Quero Voltar Sozinho) režiséra Daniela Ribeira. 

Bill Guentzler

onlineimageresize com porota Bill Guentzler2

Bill Guentzler je uměleckým ředitelem Mezinárodního Filmového Festivalu v Clevelandu, jediného amerického festivalu se soutěží středo- a východoevropských filmů. Na festivalu začal pracovat v roce 1998 a do roku 2005 se vypracoval na uměleckého ředitele. Zúčastnil se mnoha světových festivalů jako porotce i diskutující. V srpnu také v Clevelandu spoluuváděl zahajovací večer Gay Games.

 

Peter Knegt

onlineimageresize com porota Peter Knegt

Peter Knegt je novinář, filmař a festivalový tvůrce. Mezi publikace, pro které psal a píše, patří Salon, The Toronto Star, Variety, Xtra! nebo Indiewire. Pracoval také pro festivaly Toronto International Film Festival, Hot Docs, QFest Houston a v roce 2011 spoluzaložil Picton Picturefest- filmový festival pro mládež. Jeho první kniha- historický spis o právech LGBT lidí v Kanadě, vyšla v roce 2011. V současné době se na festivalech promítá Knegtův první krátký film, který bude také ke zhlédnutí na Mezipatrech 2014.

 

Pavla Jonssonová

onlineimageresize com porota Jonssonova

Pavla Jonssonová, Ph.D. byla členkou rady Gender Studies v Praze, zavedla genderové kurzy na PedF UK. Po návratu ze stipendia Fulbrightovy nadace na výzkum tématu Gender a rock učila genderové kurzy na Anglo-americké vysoké škole v Praze. Spolupřipravila genderovou sekci Jihlavského festivalu. Nyní učí o subkulturách na Anglo-americké vysoké škole v Praze a v zahraničním programu Univerzity Karlovy CIEE.

FaLang translation system by Faboba