• Queer filmový festival Mezipatra zve diváky na exkluzivní premiéru znělky, která se odehraje 18. října v klubu NEONE.
  • Autorkou znělky je režisérka, herečka a hudebnice Johana Švarcová.
  • 19. října festival odtajní program, spustí také předprodej vstupenek na jednotlivé filmy.

Znělku letošního sedmnáctého ročníku představí Mezipatra v úterý 18. října v klubu NEONE. Nejvěrnější diváky tu od 19:30 čeká nabitý program – highlighty letošního programu představí programová koordinátorka Sandra Hezinová, znělku uvede její autorka Johana Švarcová a za mixážním pultem se vystřídají DJs UNKNXWN a Kaa Glo. Vstupné na akci je dobrovolné.

"Když mě Mezipatra oslovila ke spolupráci, přišla jsem s tím, že by znělka měla mít úplně jinou atmosféru než dosud," říká Johana Švarcová. Čerstvou absolventku katedry režie na FAMU mohou diváci znát také jako herečku (Největší z Čechů, Nic proti ničemu, Cesta do Říma), režisérku krátkých filmů (Ahoj, mám se dobře, Cizí příbuzní, Proces) nebo členku hudební skupiny Kazety.

"V mém vnímání jsou veškeré 'odlišnosti' v sexuální preferenci nebo genderové identitě normální věc. Každý z nás je jiný a já jsem se ve znělce chtěla vyhnout tomu, abych tyto odlišnosti zdůrazňovala, nechtěla jsem ji jakkoliv směřovat k sexualitě," dodává s tím, že téma letošního ročníku – Hranice volnosti – znělkou prostupuje spíše jako motiv než v podobě konkrétní scény.

Program a předprodej vstupenek

Téma Hranice volnosti prostupuje celým programem, který Mezipatra zveřejní ve středu 19. října, ve stejný den také startuje předprodej. Už nyní si diváci můžou koupit výhodné festivalové permanentky v ceně pěti vstupenek, které platí vždy na sedm libovolných projekcí. V Praze budou v prodeji do 18. října po 540 korunách, v Brně pak až do konce festivalu po 490 korunách.

Festival letos láká zejména na výrazná díla současné evropské a americké kinematografie. Patří mezi ně letošní vítěz berlínské Teddy Award – rakouské drama Kocour (Kater), francouzský snímek Stát pevně (Rester vertical), který byl letos uveden v rámci hlavní soutěže na festivalu v Cannes, nebo americké drama Lovesong, jež soutěžilo na festivalu v Sundance.

V rámci doprovodného programu se diváci mohou těšit na diskuse s odborníky, stylové party či na unikátní performance, kterou pro Mezipatra připravilo berlínské kreativní sdružení CHEAP Kollektiv. Fotografickou sérii Relationship, kterou vytvořil spolu s bývalou partnerkou Zackary Drucker, i vybrané díly z nové série úspěšného seriálu Transparent pak v Praze uvede koproducent seriálu Rhys Ernst.

 

Vizuál 2016 – foto Michaela Karásek Čejková, grafická úprava Marius Corradini / Side 2
www.mezipatra.cz
www.facebook.com/mezipatra

 

PRESS materiály ke stažení:
https://mezimedia.capsa.cz
Heslo: queer-osvobozuje

 

PR kontakt
Larisa Blichová
739 592 931
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

FaLang translation system by Faboba