#TheGalleryProject představuje 90 prací 42 umělců a umělkyň z 27 zemí soustředěných kolem nové queer on-line platformy Transnational Queer Underground. #TheGalleryProject vybraná díla prezentuje formou putovní výstavy, která své turné započala v zemích střední a východní Evropy. Vernisáž výstavy proběhne 1. 11. v 19:00.
(foto:Ihar Paulau)

Patra
1. 11. – 30. 11.
vstupné: dobrovolné

Kůže, svaly a latex. To je zahajovací party po projekci biografického snímku Tom of Finland, kde by se i tahle gay ikona cítila jako doma. Za djským pultem vystoupí oblíbení Urxins nebo Rosier & Chlorophyll. Oslavte spolu s námi další ročník festivalu. Mezipatra jsou už plnoletá, tak to bude stát za to!

Kavárna Lucerna
2. 11. 22:30
vstupné: zdarma

Skvělá hudba a společnost. Nejlepší odpočinek po filmovém maratonu zažijete na třech chillout večerech v nově otevřené kavárně Patra. V pátek zahraje DJ Tytovíš cover verze světových hitů z 80. let, v neděli uslyšíte tematické sety inspirované jednotlivými bloky kraťasů a v pondělí oblíbené písničky týmu.

Patra
3. 11., 5. 11., 6. 11. 20:00
vstupné: zdarma

Proč dnešní elektronické scéně dominují muži? Marginalizace žen a sexismus, a to nejen v hudbě, jsou posledních pár let opět diskutovanými tématy.  Zkušenosti samotných hudebnic i průzkumy ukazují, že je proč se bouřit. Tak o tom pojďme aspoň mluvit. Diskuzi s německou DJkou Enou Lind a jejími českými kolegyněmi moderuje Mary C z Radia Wave. Diskuze bude v angličtině bez tlumočení do češtiny.

Patra
4. 11. 15:00
vstupné: zdarma

Berlínské vibes a ženy za pultem! Hlavní hvězdou největší party letošních Mezipater je úspěšná německá DJka Ena Lind, která už víc než deset let patří k housové scéně v hlavním městě elektronické hudby a inspiraci nachází v queer undergroundu. Těšíme se na vás v sobotu, tentokrát v industriálně laděném klubu Ankali.

Ankali
4. 11. 22:00
vstupné: 150 Kč (do půlnoci) / 190 Kč (po půlnoci)
18+

V dějinách LGBTQ+ práv byla popkultura vždy několik kroků před společenskou změnou. Když se v roce 2014 objevila trans herečka Laverne Cox na obálce časopisu Time, symbolizovalo to významný předěl. Jak tahle nenápadná transgender revoluce vypadá po třech letech? O tom si popovídáme se zástupci spolku Trans*parent.

Patra
5. 11. 13:00 (brunch) 14:00 (diskuze)
vstupné: zdarma

Po projekci bloku krátkých filmů studentů FAMU v kině Pilotů následuje v kavárně Patra diskuze s mladými tvůrci. Změnila se reflexe queer témat a otázek genderu v současné české kinematografii? Jaké jsou rozdíly mezi tuzemskými a zahraničními snímky? Diskuzi moderuje dramaturgyně Mezipater Pepa Lubojacki.

Patra
6. 11. 20:00
vstupné: zdarma

Evropská modernita je vnímána jako podmínka pro vývin sexuality, ale stále existují místa, kde se sexualita ještě neobjevila. Právní a mediální reprezentace queer identity v Rusku je jen jedním ze zřejmých příkladů. Alexander Kondakov, odborný asistent na Evropské univerzitě v Petrohradě, bude přednášet na téma diskurzu antimodernity, který z queer identity vytváří nereálné přeludy. Přednáška bude v angličtině bez tlumočení do češtiny.

Patra
7. 11. 18:00
vstupné: zdarma

Texty matematického génia Alana Turinga a hra Guillauma Apollinaira Prsy Tiresiovy, která letos slaví 100. výročí, se potkávají v exkluzivní autorské queer inscenaci chicagského souboru Anatomical Theatres of Mixed Reality (ATOM-r). Těšte se na „technologicky vylepšený rituál plodnosti a cornwallskou májovou slavnosti v jednom“. Uvádí Alfred ve dvoře/Motus. Představení proběhne v angličtině s českými titulkami.

Venuše ve Švehlovce
7. 11. 20:00
vstupné: 250 Kč / 150 Kč (prodej přes GoOut)

Třešničkou na dortu letošního programu v Praze bude zakončovací party po filmu Vše o mé matce, tentokrát ve stylu rodinné sešlosti. Mezipatra totiž slaví osmnáctiny a Jameson poteče proudem. K poslechu a tanci zahrají DJs Kaa Glo, Sestra a programová ředitelka Mezipater Sandra.

Kavárna Lucerna
8. 11. 22:30
vstupné: zdarma

Hned zkraje brněnské části Mezipater se těšte na pořádnou vernisážovou divočinu, kde se podíváme na čtyři různé umělecké přístupy. Figurální tvorba Patrika Kiliána vás zahřeje u srdce, s magickými figurkami Veroniky Šikulové se roztančíte na obláčcích blaha a fotografie Lukáše Houdka si vás podmaní. V místnosti za oponou pak najdete audiovizuální překvapení od Jakuba Ra.

ArtBar
9.11. 18:00
vstupné: zdarma

Slavnostní zahájení vypukne za plné parády, kdy nebude nouze o noblesní zážitky. Večerem vás provede šarmantní transgender herečka a moderátorka Lucie Brychtová, která za hudebního doprovodu vystřihne i pěvecké sólo. Po projekci filmu bude na gurmány čekat bohatý raut, estetická duše se zas rozplyne u květinové výzdoby.

Kino Scala
10. 11. 19:00
vstupné: v rámci vstupenky na film

Letošní opening party by se Tomovi určitě líbila. Bude totiž zase o něco větší a vydatnější než minulý rok. Můžete se těšit na kolosální taneční zábavu a bezmezný queer zážitek. O rozehřátí těla i ducha se postará DJ Martin Hrdina a tanečníci z uskupení Art Factory. V pátek večer tedy nelelkujte doma, tematicky se oblečte a vyrazte na největší queer událost letošního podzimu v Brně!

Kino Scala
10. 11. 22:00
vstupné: 40 Kč (se vstupenkou na film) / 90 Kč (bez vstupenky)

Pro sportovní nadšence tu máme rozehřívací kolečko pod vedením ultramaratonkyně Lindy Beniačové. Vyrážíme od Běžeckého klubu Brno a po výkonu se zrelaxujeme u šálku dobré kávy nebo nabereme sílu u čerstvě připraveného smoothie. Zázemí se sprchou a šatnami je samozřejmostí! Běh je určený pro začátečníky až mírně pokročilé.

Kavárna Mezičas (Běžecký klub Brno)
11. 11. 10:00
vstupné: zdarma

Láska je láska, když kluci chodí s klukama a holky s holkama. Tak jí pojďme vstříc. A to rychle! Na našem dohazovacím rendez-vous se vám rozpálí lýtka. Vzniklé páry navíc získají volný vstup na následnou party v Lemonu. Kapacita je omezená, takže se rychle registrujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

metro-bar.cz
11. 11. 18:00 holky, 19:30 kluci
vstupné: dobrovolné

Madonna, Britney i Ilča Čáková – tohle sladké taneční mámení a další neřádnosti na vás čekají v hlubinách klubu Lemon. K proniknutí na disco scénu vás naladí hostesky i se svými mužskými protějšky v neuniformních uniformách. Štěstí získat si svého zlatého hřebečka vám sice nezajistíme, ale los na hodnotnou cenu v tombole už ano. Dresscode: high school.

Lemon Music Club
11. 11. 22:00
vstupné: 100 Kč

Internet, tisk, film, mainstream nebo underground, média se dostanou všude. Jakým způsobem nám ale pronikají do hlavy? Jaký obraz vytváří o queer komunitě a jak se média dají naopak aktivně využít k její podpoře? O tom všem budou diskutovat angažovaní hosté, kteří se věnují rozličným typům médií – tisku, televizi, YouTube.

ArtBar
12. 11. 16:00
vstupné: dobrovolné

Jsem, jestli nepíšu?“ (M. Feryna). Píší svěže, jsou jiní, jsou mladí, jsou queer. Na komorním setkání budou ze svých děl číst aktivistka Marie Feryna, hlasatelka krás hnusu Michaela Horynová a básník Marek Torčík.

ArtBar
13. 11. 18:00
vstupné: dobrovolné

Bondage neboli technika svazování je oblíbenou praktikou vyznavačů BDSM. Riggerka Edna je mistryní ve svém oboru, která vystupuje na festivalech v Česku i v zahraničí. Na letošních Mezipatrech můžete i vy být zasvěceni do tohoto poutavého umění. Po přednášce bude následovat ukázka, kterou si zaručeně nemůžete nechat ujít.

ArtBar
14. 11. 22:00
vstupné: zdarma (se vstupenkou na film) / 50 Kč (bez vstupenky)

Diskuze se věnuje tabuizovanému tématu romské LGBT komunity, které se stává čím dál aktuálnějším. Současně reaguje na události a situace, kdy jsou jedinci z romské komunity odsuzováni nejen v rámci většinové společnosti, ale i svého vlastního etnika. Jaké je to být minoritou v minoritě? Akce navazuje na aktuální výstavu Muzea romské kultury Bez nenávisti?.

Muzeum romské kultury
15. 11. 18:00
vstupné: dobrovolné

Závěrečným ceremoniálem vás opět provede Lucie Brychtová, kterou tentokrát doplní Tamás Vígh se svou floristickou show. Již tradičně předáme cenu divácky nejoblíbenějšímu filmu. Pokud budete chtít, tak vám tatérka Jen Sen vykouzlí památku na celý život a obřadné poslední pomazání dá letošnímu ročníku DJ Sestra.

ArtBar
16. 11. 19:00
vstupné: 30 Kč (se vstupenkou na film) / 50 Kč (bez vstupenky)

V minulém roce jste měli příležitost naučit se taneční styl z newyorského queer undergroundu – Vogue. Letos vám přinášíme workshop s brněnskými tanečníky Waackingu. Tento taneční styl se zrodil v gay klubech LA. Je to svižný a energický tanec – čekat můžete švihavé pohyby rukama, sexy pózy a hlavně skvělou disco hudbu.

Mosilana Hub
17. 11. 17:00
vstupné: 150 Kč

FaLang translation system by Faboba