Jak zní queer hlasy a jaký rytmus můžou mít? A naslouchá jim společnost dostatečně? Tím se zabývala diskuze TRIGGER: Zvuk, hudba a hlasy queer komunity, která proběhla ve spolupráci se Synth Library Prague a jejich hudebně vzdělávacím programem Trigger-System.Ten se zaměřuje na diverzitu v oblasti hudby a systém kontroly nejen v oblasti hudebních technologií.

Na výborném brunchi v kavárně Patra jsme měli příležitost seznámit se s jedním z členů naší hlavní poroty. Hostem totiž byl Stuart Richards, odborník na queer kinematografii a autor knihy “The Queer Film Festival: Popcorn and Politics”. Diskuzi na téma Popcorn a politika o směřování queer festivalů a queer kultury obecně moderoval bývalý ředitel Mezipater Aleš Rumpel.

Ouch on the Couch – DRAG TOUCH! To byl nespoutaný večírek, který na nás dýchnul atmosférou New Yorku a ikonických club kids. Hvězdy programu: Angelina Angelic, Therese Rosier s Chlorophyll von Needle, Hayley THE STRANGE a Gia Jones.

Slavnostně jsme zakončili pražskou část festivalu v Lucerně. Předali jsme ceny vítězným snímkům - hlavnímu celovečernímu filmu Jsme zvířaty i krátkém filmu Zahřívací kolo a za hudebního doprovodu party Show Us Some Love se protančili až do druhého dne.

Podívejte se, jak vypadal víkend 9. až 11. listopadu 2018 na pražských Mezipatrech. Projekce, diskuze, brunch a mnoho dalšího. Více fotek najdete na našem Facebooku, kam pravidelně přidáváme i další aktuality a události!

19. ročník mezipater odstartoval slavnostním zahájením v Lucerně s rakouským filmem L’Animale. I následující party byla pořádná divočina. Na tematickém večírku Zvěřinec se za DJským pultem představili naši oblíbení DJs Urxins, Step by Step a Nevinnost. A jako každý rok jsme si užili speciální Jameson drinky.

Letos jsme festival odstartovali ještě před samotným slavnostním zahájením v Lucerně, a to vernisáží výstavy Connections v Patrech.

16. října měla v komunitní kavárně Patra premiéru naše letošní fetsivalová znělka. Již tradičně také programová ředitelka Sandra Hezinová představila nejočekávanější snímky 19. ročníku s tématem „Mimo realitu”. Za welcome drinky děkujeme Absolut!

Foto: Johana Němečková

Děkujeme za krásné odpoledne v průvodu Prague Pride a těšíme se zase za rok (nebo už v listopadu na našem festivalu). 

Náš program Identita ve městě v Kasárnách Karlín jsme zakončili s expaty, pro které se Praha stala domovem. V diskuzi moderované komičkou Lucií Macháčkovou jsme si povídali s Tasyou Nafiginou, Samem Grattanem a Emmanuelem Riveronem o tom, jak vidí queer život v ČR. Pro projekci v předvečer průvodu jsme vybrali klasiku Mika Nicholse Ptačí klec. Děkujeme za hojnou účast!

FaLang translation system by Faboba