Jubilejní 20. ročník Mezipater udělil ve čtvrtek večer v kině Lucerna ceny nejlepším letošním snímkům. Hlavní porota ocenila coming-of-age komedii Adam od amerického režiséra Rhyse Ernsta jako nejlepší celovečerní film. Studentská porota vybírala mezi 39 krátkými snímky a jako výherce zvolila švédský film Život není peříčko od Dawida Ullgrena. Srdce diváků a divaček Mezipater si letos získal snímek Dokud se tančí z prostředí tradičního gruzinského tance. Kdo film nestihl na festivalu, bude mít ještě spoustu možností, jelikož ho uvedeme v kinech pod naší novou distribuční značkou Queer Kino. Gratulujeme vítězům ke krásným cenám od studia Dechem!

Studentská porota na Mezipatrech hodnotí krátkometrážní snímky přihlášené do soutěže a uděluje Cenu pro nejlepší krátký film. Na 20. ročníku festivalu v ní zasednou Kateřina Konvalinková z AVU, Mahulena Kopecká z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a Omar El Sadek z Prague College.

Hlavní porota na Mezipatrech hodnotí snímky v hlavní soutěži a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film. Na 20. ročníku festivalu v ní zasednou vizuální umělkyně Darina Alster, producent Michael Raisler a bývalý ředitel Mezipater Aleš Rumpel.

FaLang translation system by Faboba