Pokud ještě nevíte, co z programu si vybrat na pondělní večer, máme pro vás dva tipy na celovečerní filmy v hlavní soutěži: psychologické drama o lásce a senzuální drama z tanečního prostředí tradiční gruzinské společnosti. Filmy promítáme hned po sobě v kině Světozor.


Celovečerní debut Marie Grahtø Psychosia z prostředí psychiatrické léčebny staví na žánrových konvencích gotického hororu a představuje příběh o snaze milostného sblížení, ve kterém se rozostřují jasné hranice mezi realitou a halucinací. Promítáme ho v pondělí 11. 11. 2019 od 18:15 v Kině Světozor (lístky zakoupíte i online).

Ve smyslné romanci Dokud se tančí poznáte svět gruzinské společnosti, která stojí na pravoslaví, tradičních genderových rolích a rodinných hodnotách. Oceňovaný film Levana Akina tepe v rytmu úderné hudby a zachycuje  touhu být volný i rozpor, který vůči svým kořenům můžeme pociťovat. Promítáme v pondělí 11. 11. 2019 od 20:30 v kině Světozor (vstupenky na jeden z nejočekávanějších filmů letošní soutěže zakoupíte i online).

and then we danced 1

FaLang translation system by Faboba