Chtěli byste někoho oslnit svými vědomostmi? Jste srdcem a duší rockeři? Myslíte si, že gender není jenom moderní výmysl nebo se prostě chcete zadarmo najíst? I tento rok jsme si pro vás během Prague Pride připravili sérii diskuzí a projekcí s názvem Identita ve městě. Akce probíhá od 7. do 10. 8. v prostorách Kasáren Karlín (Prvního pluku 20/2, 186 00 Praha 8 - Karlín). Každý den začínáme diskuzí od 19:00 a ve 21:00 následuje projekce vybraných filmů. Vstup je zdarma. 


ÚTERÝ 7. 8.

19:00 Pub quiz
Další ročník pub quizu je tady! Pokud se vyznáte v queer historii a zároveň milujete Celine Dion, je takhle akce přímo pro vás. Dorazte s týmem o max. pěti lidech do Kasáren Karlín. Na ty nejlepší čekají odměny.

21:00 Projekce: Best of Shorts
Různé země
93 min 
Kdo loni nestihl žádný z krátkých filmů na Mezipatrech, má během Prague Pride jedinečnou příležitost to napravit. Kompilace šesti krátkých snímků představí to nejlepší z loňské krátkometrážní soutěže – ať již letně poetický snímek Kopřiva, krvavou komedii Ahoj, tady máma, nebo novozélandské drama z prostředí karavanů Svět ve tvém okně. Věřte, že o silné příběhy a humor nouze nebude. 

Kopřiva (Piaoyu Xie, ČR / Čína, 2017)
Rabín (Uriya Hertz, Izrael, 2016)
BobbyAnna (Jackson Kroopf, USA, 2017)
Ahoj, tady máma (Daniel Sterlin-Altman, Kanada, 2016)
Bezčasí (Matthew Puccini, USA, 2017)
Svět ve tvém okně (Zoe Mcintosh, Nový Zéland, 2016)

Kopriva


STŘEDA 8. 8.

19:00 Svačina s diskuzí: Music is female
Ženy jsou v popu často degradovány na sexuální objekty. Jak je to ale v rockové hudbě? Diskuze přiblíží současnou podobu a historii alternativní queer scény, jíž ženy vždy byly nedílnou součástí. 
Hosté: Vysokoškolská pedagožka a bývalá členka skupiny Zuby Nehty Pavla Jonssonová, umělkyně Nik Timková a organizátorka festivalu Chee Chaak Zuzana Šrámková. Moderuje Bára Votavová.

21:00 Projekce: Becks 
Elizabeth Rohrbaugh, Daniel Powell
USA / 2017
90 min
Film inspirovaný skutečným životem zpěvačky a skladatelky Alyssy Robbins sleduje Becks, muzikantku, která se po zdrcujícím rozchodu s dlouholetou přítelkyní přestěhuje zpět do svého rodného domu v St. Louis. Zatímco vystupuje s kytarou v místní hospodě, zpívá o své ex a snaží se znovu nalézt vztah ke své ultrakatolické matce, potká vdanou Elyse. Ta po jejím boku začne objevovat nejen svůj písničkářský hlas.

Becks1


ČTVRTEK 9. 8.

19:00 Svačina s diskuzí: Gender v plenkách
Stále vzrůstající počet dětí a dospívajících řeší svou genderovou identitu. Přijďte se podívat na debatu o aktuálním tématu, které se i v Čechách pomalu dostává do mainstreamových médií.
Hosté: Vedoucí workshopů pro queer-teens Glynis Hull-Rochelle, socioložka Lucie Jarkovská a psycholog Jiří Procházka. Moderuje Bára Šichanová.

21:00 Projekce: Na jedné lodi / Anchor and Hope 
Carlos Marqués-Marcet
Španělsko, UK / 2017
111 min
Život Kat a Evy plyne poklidně jako řeka, na které se plaví se svou lodí. I když si vybraly jiný život s jinými pravidly, který oběma zatím vyhovoval, společně s dobrým kamarádem na loď přichází i stále silnější potřeba něco změnit. Anebo spíš někoho přidat. Film vypráví lehkým a příjemným tónem příběh páru, který čelí tomu, že v jeden moment zkrátka můžou být potřeby dvou zamilovaných lidí jiné. Je lepší zůstat ve starých kolejích, nebo se nebát změny?

AnchorAndHope1


PÁTEK 10. 8.

19:00 Svačina s diskuzí: One pivo, please 
Cestování rozšiřuje obzory. Co se ale stane, když se výlet protáhne na měsíce nebo roky? O kulturní výměně nejen v Termixu a reflexi českého queer života si popovídáme se zástupci a zástupkyněmi pražských expatů. Diskuze bude probíhat v angličtině bez tlumočení do češtiny. 
Hosté: Tasya Nafigina, Sam Grattan ad. Moderuje stand-up komedička Lucie Macháčková.

21:00 Projekce: Ptačí klec / The Birdcage 
Mike Nichols
USA / 1996
118 min
Albert (Nathan Lane) a Armand (Robin Williams) jsou dlouholetí partneři, co společně provozují vyhlášený gay podnik Ptačí klec v Palm Beach. Harmonické soužití páru naruší jejich syn Val s novinou, že se chystá oženit s dcerou guvernéra (Gene Hackman). Ten je ovšem ultrakonzervativní republikán a autor “Koalice mravního řádu”. Střet dvou odlišných světů představuje rozbušku pro sérii komických situací. Téměř dvacet let od premiéry nastává ideální čas si tuto queer klasiku oscarového režiséra Mike Nicholse připomenout na velkém plátně. Film budeme promítat anglicky a pouze s anglickými titulkami, ne českými.

Birdcage

FaLang translation system by Faboba