• 15. října představí queer filmový festival Mezipatra svoji novou znělku, kterou stejně jako minulý rok režírovala Jay Walker.

  • Součástí bude nejen představení znělky nebo klíčového vizuálu ročníku, ale i filmových tipů z letošního programu.

  • Akce se koná v kavárně a komunitním centru Patra.


Queer filmový festival Mezipatra představí svou novou znělku. Akce se bude konat 15. října od 19:00 v komunitní kavárně Patra, Krymská 17. Návštěvnice a návštěvníci se mohou těšit také na představení nejočekávanějších snímků letošního ročníku s tématem „V proudu změn”. V rámci premiéry znělky bude také poslední příležitost zakoupit permanentky na festival, které nabízejí 7 představení za cenu 5 (590 Kč).

„Celý snový koncept znělky odkazuje na spirituální a psychologickou proměnu, kterou queer komunita prošla od Stonewallu až do současnosti,” prozradila americká režisérka Jay Walker. „Znělka se tak snaží skrz filmovou symboliku zachytit ty nejdůležitější momenty LGBTQ+ historie.” 

Spot vznikal ve spolupráci s produkční společností Armada Films. Některé protagonistky a protagonisté pak byli vybráni agenturou New Aliens Agency, která nabourává překonané ideály  krásy ve společnosti.

Novinkou programu bude i odlišné pojetí retrospektivní sekce, tentokrát s názvem „Znovu spolu”. V té si při příležitosti 20. výročí festivalu významné členky a členové queer komunity připomenou své  oblíbené filmy. Letos se tak mohou návštěvnice a návštěvníci Mezipater těšit na snímky vybrané nejdéle působící českou travesti umělkyní Chi Chi Tornádo, držitelem Ceny Jindřicha Chalupeckého Michalem Pěchoučkem, spoluzakladatelem spolku Trans*parent Viktorem Heumannem, architektem Martinem Hrdinou nebo advokátkou a aktivistkou Adélou Horákovou.


QFF Mezipatra 2019
Praha 7. – 14. 11.
Brno 15. – 22. 11.
ozvěny v regionech

PRESS materiály a foto ke stažení:
https://mezimedia.capsa.cz
heslo: queer-osvobozuje

PR kontakt
Leonora Nushi
+420 608 910 494
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

FaLang translation system by Faboba