Studentská porota na Mezipatrech hodnotí krátkometrážní snímky přihlášené do soutěže a uděluje Cenu pro nejlepší krátký film. Na 21. ročníku festivalu v ní zasednou Jakub Egermajer a Farah Abou Kharroub.

Jakub Egermajer

Jakub Egermajer je student první ročníku magisterského programu na Katedře filmových studií FF UK. Dva roky vedl programovou sekci studentského filmového festivalu Zlatý Voči a věnuje se historii české kinematografie, vztahu filmu a ideologie a upřímně ho baví bádání v archivech. Kromě toho miluje historické spektákly, italské giallo, německé béčkové detektivky 60. let, Annu Biller, Bruna Dumonta a Wojciecha Jerzyho Hase.

studenti jakub egermajer


Farah Abou Kharroub

Farah Abou Kharroub je oceňovaná režisérka, scénáristka a producentka. Aktuálně dokončuje magisterské studium filmové režie na FAMU. Farah vyrostla v Libanonu jako palestinská emigrantka a už tehdy upozorňovala na nespravedlnosti, které kolem sebe viděla. Tato zkušenost jí také motivovala k tvorbě odvážných filmů soustřeďujících se na ženská práva, společenskou nerovnost, LGBTQ+, svobodu, paměť a identitu navzdory cenzuře.

studenti farah

FaLang translation system by Faboba