Jistě jste po mezipatrovém a revolučním víkendu plní dojmů a zážitků. V pondělí však nezpomalujeme, naopak přidáváme. Čeká nás pořádná filmová nálož ve všech sekcích a debata o manželství homosexuálních párů navrch k tomu.    

Program odstartuje v 17.30 v malém sále kina Art film Burn the House Down z dokumentární sekce a následně blok Ohrožené druhy ze soutěže krátkých filmů přístupný až od 18 let.

V hlavním sále začíná v 18.00 švédský snímek Něco se musí zlomit. Do retro sekce, jež nese označení Znovu spolu, jej vybral Viktor Heumann. S ohledem na 20. výročí jsme totiž oslovili pětici osobností spjatých s českou queer scénou a požádali je, ať se s námi podělí o své nejoblíbenější queer filmy.  Následuje brazilské melodrama o lásce, která je předurčena k dramatickému konci Greta

Něco se musí změnit

V prostoru No Art na Radnické 4 proběhne v 18.30 debata Manželství pro všechny v podání ředitele Otevřené společnosti a předsedy spolku Prague Pride Czeslawa Waleka. Pondělní program zde následně uzavře snímek Freedom to Marry, jenž do Znovu spolu vybrala Adéla Horáková.

FaLang translation system by Faboba