Dnes máte příležitost zhlédnout ve Scale poslední dva snímky z hlavní soutěžní sekce. Argentinský režisér a scénárista Lucio Castro ve svém debutu Konec století popisuje vzplanutí a vztah dvou mužů, který se nakonec ukáže být jiný, než se zprvu zdál. Precizně a autenticky zachycená psychologie dvojice a upřímná výpověď o dlouhodobých vztazích filmu získala hlavní cenu sanfranciského festivalu Frameline.

Dánsko-finská koprodukce Psychosia je debutem Marie Grahtø, jež si k filmu také napsala scénář. Pohrává si s prvky gotického hororu a vizuálně odkazuje na Ingmara Bergmana, když vypráví příběh upjaté vědkyně a nezkrotné pacientky psychiatrického ústavu, v němž se rozostřují jasné hranice mezi realitou a halucinací.

End Of The Century

V Artu vás uvítá letošní poslední dokument Změna pravidel o trans studentských sportovcích, kterým jejich gender a hormonální léčba komplikuje kariéru. Zvláštní pozornost pak věnujte následujícímu snímku Zatoulaný, jenž pochází z naší distribuce Queer Kino a loni na Mezipatrech získal zvláštní cenu poroty.

V No Artu se můžete zúčastnit přednášky Jolany Novákové o životě LGBTQ+ seniorů u nás a pak se podívat na poslední blok krátkých filmů s názvem Spiklenci.

spiklenci

V pátek jdou Mezipatra do finále. Na slavnostním zakončení se uvidíme kultovní snímek Vojákova dívka, který do retro sekce Znovu spolu vybrala Chi Chi Tornádo. Na Mezipatrech půjde o historickou premiéru, tak si zajistěte včas místa. Velký sál v Artu nakonec zas tak velký být nemusí. Po skončení se přesuneme do Artbaru Druhý Pád, kde nás čeká Closing Party a tanec až do rána. Headlineři Miltz a Tom Holič slibují groovy rytmy a melodie, které vašim tělům dodají ten správný náboj. Nenechte si ujít poslední tanec 20. Mezipater.   

FaLang translation system by Faboba