Nedáš dopustit na kvalitní kinematografii? Zajímá tě queer tématika? Staň se členem*členkou programového týmu Mezipater!

Mezipatra jsou největším queer filmovým festivalem ve střední a východní Evropě a naším cílem je rozšiřovat queer programem prostor pro objevování genderových a sexuálních identit všem vnímavým lidem v České republice. Pokud hledáš novou výzvu a chceš se stát součástí projektu, který z grassrootové iniciativy vyrostl až do mezinárodně uznávaného aktéra i za hranicemi queer komunity, čti dál!

V současné době posilu do programového týmu, která by nám pomohla nakoukávat a posuzovat filmy. Programový tým se spolupodílí na tvorbě dramaturgie filmového obsahu festivalu – v průběhu roku získává náhledy filmů, snímky následně nakoukává, píše na ně posudky, vybírá a potvrzuje je. Součástí práce je také psaní anotací a dalších textů k filmovému programu.

Programový tým se schází jednou, občas dvakrát do měsíce (únor – listopad). I s nakoukáváním a administrativou okolo to měsíčně vydá na cca 35 hodin práce.

Většina týmu Mezipater se podílí na organizaci festivalu na dobrovolné bázi. V době konání festivalu se k nám navíc přidá až 20 dobrovolníků*dobrovolnic. Jsme financováni z grantů a od našich partnerů, a každý rok proto musíme s penězi zacházet velmi opatrně. Symbolický honorář na IČO za tvé nasazení je však samozřejmostí. Věříme, že až se s námi ocitneš na festivalu a zažiješ jeho neopakovatelnou atmosféru, neuvěřitelnou energii queer komunity a pocit smysluplné práce, která podporuje práva LGBTQ+ komunity skrze kulturu, nebudeš litovat. Mezipatra si zamiluje opravdu každý.

POJĎ DO TOHO S NÁMI!

Pokud se chceš stát součástí týmu QFF Mezipatra, napiš Báře na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 31. 3. 2022 krátké představení, kdo jsi (v libovolné formě).

Následně ti zadáme úkol, a pokud nám na jeho základě bude připadat, že by tvůj pohled na filmy mohl být pro tým přínosem, domluvili bychom se na pohovoru.

Budeme se moc těšit na tvou zprávu!

FaLang translation system by Faboba