Kočky, festivalové snímky, kraťasy, filmová retrospektiva, přednášky, divadlo, taneční workshop, parties atd. Když se v Brně řekne „Mezipatra“, nemyslí se tím pouze týdenní směsice filmů, ale také nabitý doprovodný program – tento rok z kočičí perspektivy. Z čeho si vybírat a co (dál) s načatým festivalem? Ať už si chcete zpestřit LGBT+ snímky o zcela jiné zážitky, nebo rádi žijete filmové festivaly mimo kinosály, máme pro vás následující přehlídku alternativních akcí.


PÁTEK - 11/11
Zahájení festivalu není třeba dlouhosáhle popisovat. Snad je jen dobré zmínit to, že se neobejde bez hereček Magdalény Tkačíkové, Táni Malíkové, projekce Kocoura a party s renesančním člověkem a DJem Martinem Hrdinou!

SOBOTA - 12/11
● To nejšílenější se letos však rozhodně odehraje na letošní Catwalk party s hvězdami televizních show raperkou Sharkass a ikonou dívčích i chlapeckých srdcí, zpěvákem a hercem Adamem Mišíkem. Dále vystoupí manekýnky House of Velvet z Art factory a rakouská star Candy Kenem, s nímž jsme před pár dny prohodili i několik peprných slov. Unavené nohy, hladový žaludek a neutuchající chuť po seznámení se s Tomem Holičem pak vyléčíte posezením s drinkem od baru Naproti, zdlábnutím dobrot od Tří ocásků a small-talkem s benefity (nový sestřih!) v chill-out zóně. Destinace? Industra - dvanáctkou na Kovářskou (na znamení) a 5 minut kočíčí chůzí až do kočičího nebe.


● Tradicím není třeba se stavět zády, i letos vám Mezipatra pomohou nalézt toho pravého/tu pravou. Pro značný zájem z minulých let byl letošní speed-dating v Metro baru na Pekařské 24 rozdělen na sekci pro holky i kluky!

NEDĚLE - 13/11
● Ať už s kocovinou nebo bez, v 10 hodin buďte nachystáni před Běžeckým klubem na Štefánikove 22. Půjdeme co jiného než běhat! I přesto, že Linda Beniačová, která nás to všechny naučí, už má za sebou několik ocenění z ultramaratonů, vy se ničeho nebojte. Běh příjemně osvěží jak zatuhlé svaly po sobotní Catwalk party, tak nenavyklé svaly začátečníků.
● V 15 hodin už buďte ale vážně připraveni, protože příležitostí naučit se tzv. vogue dance už mnoho mít nebudete. Taneční workshop s jedním z nejnadanějších evropských mistrů tance Viktorem Milanem inspirovaného pózami modelek časopisu Vogue, se odehraje kde jinde než opět v multifunkční Industře.

PONDĚLÍ - 14/11
● Možná vás překvapí, že do tajů queer historie se letos v rámci brněnských Mezipatra Talks ponoříte skrze osobnost Arthura Rimbauda a erotický román Satirikon, ve vší cudnosti filmově ztvárněném např. Federicem Fellinim. Přednášky v kavárně Bajkazyl na ulici Dornych 2a povedou Stanislav Zajíček a Miroslava Novotná.

ÚTERÝ - 15/11
● Jméno režiséra Mariána Amslera už dávno přesáhlo zakouřené kuloáry divadelních nadšenců. Přijďte se podívat do HaDivadla na divadelní představení ON, a to se speciální slevou po předložení libovolné vstupenky z Mezipater.
● Pozoruhodného spojení výtvarna a improvizace budete svědky od 14 hodin v Cafe Laundry na Lidické 46. Výtěžky z akce Malujeme spatra poputují na přípravy kampaně sdružení PROUD na podporu duhových rodin. Peníze s sebou!
Malujeme spatra Brno

STŘEDA - 16/11
● Loni započatý cyklus Open_Space letos pokračuje speciální projekcí dokumentu Yes, we fuck! v ojedinělém prostoru The Distillery na Pekařské 76. Večer bude pokračovat diskuzí s hosty z organizace Rozkoš bez rizika.

ČTVRTEK - 17/11
● Při příležitosti oslav 17. listopadu se druhá ze série Mezipatra Talks v Bajkazylu zaměří na to, co období sametové revoluce znamenalo pro LGBT komunitu. Diskuzní večer s pamětníky povedou zástupci Společnosti pro queer paměť.

PÁTEK - 18/11
● Po slavnostním zakončení festivalu ještě domů spěchat nemusíte. DJs Javas, J. MiltzAndrew Daren Saddan totiž v klubu VIBE na Starobrněnské 20 naservírují solidní afterparty. Anybody in?!

FaLang translation system by Faboba