Hlavní porota na Mezipatrech hodnotí snímky v hlavní soutěži a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film. Na 21. ročníku festivalu v ní zasednou Brigid O’Shea, Marián Amsler a Barbora Šichanová.


Brigid O’Shea

Brigid O’Shea je australská rodačka, která od roku 2008 pracuje pro evropské filmové festivaly a dokumentární organizace. S bakalářským titulem z výtvarného umění z Melbourne a Berlína začala jako stážistka na Berlinale Talent Campus. V roce 2015 byla jmenována vedoucí DOK Industry Programme. Pravidelně přednáší o tématech jako evropské spolufinancování, kulturní management a festivalové strategie v Severní Americe či východní Evropě. V únoru 2020 spoluzaložila Documentary Association of Europe.

Brigid hlavni porota


Marián Amsler

Vystudoval divadelní dramaturgii a získal doktorát v oboru divadelní režie na VŠMU v Bratislavě. Je spoluzakladatelem a režisérem Divadla LETÍ. Za inscenace Čechovových her Platonov a Ivanov získal dvakrát ocenění DOSKY v kategorii Objev sezóny. V letech 2010–2014 působil jako umělecký šéf HaDivadla v Brně, pak jako umělecký šéf bratislavského divadla Astorka. Nyní je režisérem na volné noze, uměleckým šéfem divadla Petra Mankoveckého a působí jako pedagog režie na VŠMU v Bratislavě.

Marian Amsler hlavni


Barbora Šichanová

Bára Šichanová je vedoucí programu a moderátorka Radia Wave, kde odpovídá za obsahovou agendu a podílí se na vývoji a dramaturgii nových rozhlasových formátů a podcastů. Moderuje podcast o intimitě a vztazích Šeptem, diskuse, konference, filmové premiéry, křty ad. Pro platformu Kinolab moderovala debatní cyklus o stigmatizaci HIV/AIDS nebo sérii o bezdomovectví. S festivalem Mezipatra letos nově spolupracuje i jako lektorka programů pro školy.

bara hlavni porota

FaLang translation system by Faboba