Bram Stoker napsal Draculu ve stejné době, kdy lékaři přišli s termínem homosexualita. Z homosexuálů se postupně stali gayové a z ďábelských upírů romantičtí milenci. Láska až za hrob lahodí tématu festivalu, a tak se Aleš Rumpel v přednášce o upírech v popkultuře zaměří na jejich blízkost k dobovému vnímání (homo)sexuality.

Langhans, Praha
7. 11.  2014 / 16.00–18.00
Vstupné: zdarma

Mezi filmy si odpočiňte v chillout zóně v kavárně Lucerna. Kávu či drink Vám zpříjemní hudební program i taneční představení z produkce taneční skupiny NANOHACH. Zahrajeme vám klasiku, večer pak nastoupí DJs. Z kavárny Lucerny se vám pryč chtít nebude.

Kavárna Lucerna, Praha
pátek, 7. 11., pondělí, 10. 11. a úterý, 11. 11. 2014 / 17.00–01.00/02:00
Vstupné: zdarma

Otevřené homosexuály v českých filmech zrovna často nevídáme. Od Venkovského učitele a Pusinek uplynulo několik let, jaká je situace teď? Jak Zakázané uvolnění či Nepravděpodobná romance pracují s queer motivy? Stvrzují nebo naopak vyvrací genderové stereotypy? Přijďte na debatu programové ředitelky Lucie Kajánkové.

Langhans, Praha
8. 11. 2014 / 16.00–18.00
Vstupné: zdarma

V sobotu 8. listopadu se potkáme na největší party Mezipater. My, Vy a Ona. My, Vy a skvělý dokument o turné jedné femme fatale. My, Vy a Madonna ve hře na pravdu, která možná není upřímná. My, Vy a tanec, drinky, láska, Vogue a deepthroat Pepsi Cola. Blond Ambition, to je film S Madonnou v posteli a party, která jen tak neskončí.

Neone & The Chemistry Gallery, Praha
8. 11. 2014 / 21.30
Vstupné: 150 Kč

Proč registrované partnerství je nebo není manželstvím? K českým aktivistům se přidají kolegové ze Slovenska, kde zrovnoprávnění manželství nově zakazuje ústava. Za organizaci Proud vystoupí Zdeněk Sloboda, za Duhový Pride Bratislava Diana Pruchnerovičová. 

Café Neustadt, Praha
9. 11. 2014 / 14.00
Vstupné: zdarma

Zpříjemněte si neděli lehkým brunchem v prostorách Café Neustadt. Zdejší kuchyně pro vás připraví sexy občerstvení kterému neodoláte. Slané i sladké, včetně veganských variací. To vše za přátelské ceny. K jídlu vám budou vyhrávat desky v režii mezipaterních DJů. Po posilnění se od 14 hodin zapojte do debaty o manželství gay a lesbických párů.

Café Neustadt, Praha
9. 11. 2014 / 12:00-18:00
Vstupné: zdarma

Jaké je být gayem v romské komunitě? Jak sebrat odvahu a vyoutovat se na malém městě? Jak se vyrovnat se smrtí blízkého, který nemohl žít dál v heteronormativní společnosti? Jak ustát šikanu? Inspirující příběhy Ester Janečkové, Davida Tišera a dalších. Pořádáno ve spolupráci s Prague Pride. 

Lucerna (malý sál), Praha
11. 11. 2014 / 18.30
Vstupné: zdarma

Přijďte se rozloučit s patnáctým ročníkem Mezipater na závěrečnou party v kavárně Lucerna. Potkáte celý festivalový tým, který bezpečně poznáte podle kruhů pod očima. K poslechu i tanci zahrají DJs a welcome drinky zajistí Jameson. Úplný konec to však nebude – ještě ve čtvrtek můžete zavítat na několik festivalových projekcí.

DJ Ohyeski
DJ Mardoša

Kavárna Lucerna, Praha
12. 11. 2014 / 23.00
Vstupné: zdarma

Jak je na tom nejslavnější dramatik všech dob v pojetí queer teorie? Jako bublinky z lahve šampaňského budou kolem vašich uší těkat ty nejkrásnější z Shakespearových textů doprovázené živě hranými písněmi kapely HaMBA. Scénická kontemplace o různých podobách lásky, erotiky a šílenství.

Koncert následuje po promítání filmu Každým dnem.

HaDivadlo, Brno
14. 11. 2014 / 21:15 (projekce filmu zaříná v 19:30)
Vstupné (zahrnuje film): 180 Kč / snížené 120 Kč

Letošní zahájení bude stylové a bude pořádně slyšet. Ceremoniálem nás provede multižánrové seskupení Ústaf-voiceband.cz, který si pro tuto příležitost připravil speciální vystoupení. Filmový program zahájí snímek V jeho očích a pokračovat budeme v rytmu setů DJe Liquida A. Věříme, že vás večer příjemně naladí na další dny nabité filmovým a doprovodným queer programem.

Kino Scala, Brno
15. 11. 2014 / 20:00
Vstupné: v ceně vstupenky na film /30 Kč

Typický večer v rodinném hotýlku. Příchody, odchody, rozchody. Recepce a hosté. Všichni mají svůj sexuální život, partnera, partnerku a orientaci – nebo si to alespoň myslí. Být chlap v mužském světě chce řádné koule. Být ženou v mužském světě chce ještě větší. Příběh lásky, sexu a vlastní identity.

Kavárna Trojka, Brno
16. 11. 2014 / 19.00
Vstupné: 80 Kč / snížené 60 Kč
Rezervace: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Teplé sítě chytily jeden z nejpovedenějších lesbických seriálů všech dob. Osudy mladých, starých, nových, ztracených a jiných holek, co jsou na holky, vás zasáhnou hlouběji než kdy jindy. Pojďte si užít společně nový formát queer kinematografie s kanadským webseriálem FÉMININ/FÉMININ. 

Cafe Bar Scala, Brno
16. 11. / 16.45
Vstupné: Zdarma

Mezipatra, sdružení QMU a NoA, z. s., pro Vás přichystali „Den nejen pro queer rodiny“, který se koná v rámci samotného festivalu Mezipatra v pondělí 17. 11.

Docu-drama na pomezí žánrů a unikátního hybridního stylu street-ballet v podaní Miřenky Čechové, která představení sama napsala i režírovala.

Tato taneční a vizuální performance byla oceněna jako The best of Dance 2012 dle deníku The Washington Post a získala cenu Herald Angel Award 2013 na Fringe festival Edinburgh.

Představení je dokumentárním zpracováním příběhů transgender lidí, které autorka osobně poznala a kteří se stali jejími přáteli. Podstatnou osu představení formují narativní a vizuální postupy komixu a unikátní styl street-ballet kombinující prvky hip hopu, pop-and-lockingu, tuttingu se současným tancem a klasickým baletem.

Divadlo Polárka, Brno
18. 11. 2014 / 20.00
Vstupné: 160 Kč / snížené 130 Kč
Rezervace: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Teplé webseriály nahrazují takřka mrtvou LGBTQ televizní tvorbu. Je načase zapomenout na L word a Queer as folk... přichází zcela nový svět nekonečných příběhů, který můžete hltat, kde jen budete chtít a to zcela zdarma. Fenomen začínající i v České republice vám odkryje Kateřina Turečková.

19. 11./16:45
Vstupné: Zdarma

Zajímá Vás, jaké bylo být queer o pár desítek let dříve? Pokud ano, přijďte si poslechnout neobyčejné vyprávění pamětníků a pamětnic brněnského queer života o tom, jak se žilo a nežilo za minulého režimu. Diskusi moderuje historik Jan Seidl ze Společnosti pro queer paměť (SPQP). Pojďte si s námi zavzpomínat.

Kavárna Trojka, Brno
19. 11. 2014 / 17.00
Vstupné: zdarma

Žádné šipky, biliard či cesta do lesa a z něj, je tu mnohem sofistikovanější hospodská hra! Popíjení drinků je tu propojeno s procvičováním mozku. Otázky „quizmastera“ řeší týmy odděleně, aby získaly titul nejchytřejších nebo nejnápaditějších. Otázky totiž ne vždy vyžadují faktické znalosti, intuice či gaydar mohou být divokou kartou. 

Registrace jednotlivých týmů na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Mínus Trojka, Brno
19. 11. 2014 / 20.00
Startovné: 20 Kč

Vydejte se s námi do ulic nočního Brna za jedinečným filmovým zážitkem v tradici secret cinema. Strach a nadšení vítáno. Zážitky a napětí zaručeno. Když budeme spolu, nic se Vám nemůže stát, tedy dokud nás smrt nerozdělí. Pro další info sledujte web nebo Facebook festivalu či pište na:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

SpeedDating se na našem festivalu objevil minulý rok poprvé a měl velký úspěch. Lidé se přihlásili, vyplnili dotazníky a randili jako o život. Letos je tu opět možnost se rychle, účinně a zdarma seznámit. Registrace: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Bonusem SD je sleva na vstupném hlavní party!

Kavárna Trojka, Brno
21. 11. 2014 / 18.30
Vstupné: zdarma

Na hlavní brněnské party Vám nový život vdechne živelným pop-dadaismem kapela Picky Girls. Mrtvé pak probere deset psychotropních strun aneb kytarovo-houslové duo Swing Pigs s podporou DJ TOsuYA, který bude nalévat čerstvou krev do žil všem až do rána. Ukažte, že vám smrt sluší a oblečte se ve stylu vampires & zombies.  

Klub Slowone, Brno
21. 11. 2014 / 21.00
Vstupné: 100 Kč / snížené 80 Kč

FaLang translation system by Faboba