Sobota bude v Kině Pilotů ve znamení německy mluvících zemí. Zajít si sem ve můžete na přehlídku experimentálních kraťasů z Rakouska Uvnitř kaleidoskopu. Dalším zástupcem je film Štěstí režisérky Henriky Kull. Snímek z letošního Berlinale originálně a bez skrupulí zpracovává láskyplný vztah dvou prostitutek.

Na své si ale přijdou i obdivovatelé krásných mužských těl. Dokument Bare sleduje přípravu tanečního představení belgického mistra choreografie Thierry Smitse. Jedenáct nahých mužů a jeden taneční mistr společně prozkoumávají složitá a často tabuizovaná témata prostřednictvím nahoty a tance.

Estetickou podívanou slibuje i dokument Já BeBe. Snímek sleduje patnáct let život a kariéru jedné z nejznámějších drag queen BeBe Zahara Benet. Intimní a dojemný příběh o neutuchající touze uspět a zároveň neztratit sám sebe uvidíte od 20:30 ve Světozoru.

03 BEINGBEBE BlackQueensMatter

Sobota patří také programové sekci Queering the Industry. Na přednáškách a diskuzích se můžete dozvědět třeba to, jak probíhá organizace queer festivalů, nebo mnoho zajímavého o práci britské queer castingové agentury. Na sobotu je připraven i workshop U tabule stály*i pro vyučují a rodiče na téma vzdělávání v rámci queer a gender témat. Třešničkou sobotního off programu je pak největší party Mezipater Opulence, kde vystoupí berlínský*á DJ*ka a aktivista*ka Luz nebo rezidentka klubu Ankali Eva Porating.

FaLang translation system by Faboba