Věděli jste, že v rámci festivalu pořádáme také vzdělávací besedy spojené s projekcí filmů na témata HIV/AIDS a jinakosti? Tyto projekce jsou určeny žákům od druhého stupně ZŠ a studentům středních škol a těší se mimořádné oblibě. Besedy lze dokonce využít jako doplněk vzdělávacích oblastí vymezených v Rámcovém vzdělávacím programu.


Letos na naše školní projekce zavítali i žáci ze ZŠ Praha - Radotín, kteří neskrývali nadšení a aktivně se účastnili diskuze. Paní učitelka Valešová se s námi podělila o své dojmy:

"Byli jsme rádi, že beseda byla otevřená a živá, sami jsme byli překvapeni, že děti tak diskutovaly a nestyděly se mluvit. Festival Mezipatra považujeme za vysoce přínosnou akci, která vhodnou formou seznamuje děti s tímto citlivým tématem a dokáže v případě potřeby pomoci a nasměrovat ty, kteří se s ním potýkají a sami si nedokáží poradit." 


My moc děkujeme za tato milá slova a vyzýváme i ostatní učitele, aby nás neváhali kontaktovat a domluvili si projekci pro své studenty. Všechny informace týkající se obsahu i organizace najdete v sekci Školní projekce a v případě jakýchkoli dotazů kontaktujte naši koordinátorku Marcelu Macháčkovou na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Těšíme se na vás!

FaLang translation system by Faboba