Save the date! Ve čtvrtek 24. února 2022 od 18:00 proběhne v kině Světozor slavnostní premiéra snímku Štěstí (Glück). Citlivé německé drama režisérky Henriky Kull uvedeme jako sedmý distribuční snímek po vlajkou Queer Kino. Projekce bude English-friendly.

VSTUPENKY NA PREMIÉRU

Film o identitě a odhodlání nás zaujal tím, jak originálně zpracovává práci v nevěstinci. Bez skrupulí vykresluje komplexní povahy postav skrze odvážný kontrast mechanických sexuálních scén a něžné intimity. Štěstí si získalo publikum na Berlinale v roce 2021, kde bylo uvedeno, a také diváctvo 22. ročníku Mezipater. Nyní si ho můžete užít i vy!

Každodenní rutina práce v nevěstinci se pro Saschu změní ve chvíli, kdy se do týmu přidá Maria. Obě ženy v sobě rychle naleznou zalíbení a vytvoří se mezi nimi vztah plný něhy, který je však zkomplikovaný jejich profesí. Maria je schopna se do určité míry odpoutat od své práce, zato Sascha se zdá být čím dál tím víc emocionálně vyčerpaná. Do toho všeho se jako rozvedená matka snaží udržovat vztah se svým synem a nemůže se vyhnout tvrdému střetu světů.

1 990622

FaLang translation system by Faboba