V sobotu 21. listopadu 2020 proběhlo slavnostní zakončení 21. ročníku festivalu Mezipatra, který proběhl poprvé online. Které snímky vybrala naše hlavní a studentská porota? Hlavní soutěž celovečerních filmů vyhrálo německé drama Nic ve zlým (Futur Drei), které jsme promítali na zahájení. Srdce diváků si získala begická road-movie Lola (Lola vers la mer). V krátkometrížní soutěži ocenila studentská porota francouzský snímek Hugo v 18:30 (Hugo 18h30). Mezi studenty bodoval také francouzsý animovaný snímek Genius Loci, kterému porota udělila zvláštní uznání.Gratulujeme vítězům k cenám od designérského dua DEHEM! Pokud jste ještě nestihli všechny snímky zhlédnout, máte šanci do 5. ledna na Aerovodu, kde většina z nich ještě zůstává.

Cenu pro nejlepší celovečerní film, nejlepší krátký film a pro snímek, který bodoval u diváků, připravilo designérské duo DECHEM. Jakub Janďourek a Michaela Tomišková se při výrobě inspirovali tématem festivalu Zotavení

Hlavní porota na Mezipatrech hodnotí snímky v hlavní soutěži a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film. Na 21. ročníku festivalu v ní zasednou Brigid O’Shea, Marián Amsler a Barbora Šichanová.

Studentská porota na Mezipatrech hodnotí krátkometrážní snímky přihlášené do soutěže a uděluje Cenu pro nejlepší krátký film. Na 21. ročníku festivalu v ní zasednou Natália Antoňáková, Kryštof Blabla a ISAAC.

FaLang translation system by Faboba