Přijďte s námi prolomit ledy na zahajovací party Mezipater. Osvěžující welcome drinky, skvělé DJ sety a ještě lepší společnost. To všechno na vás čeká po projekci izraelského dramatu Slušný občan (neslušenosti ale večer povoleny). Tentokrát to roztančíme v klubu Swim blízko kina Lucerna. Těšit se můžete na DJs: El, Fabien sans, ODM & domizako

Místo: Swim
3. 11. / 22:00
Vstupné: 200 Kc
(zdarma při koupi vstupenky na zahájení) 

Zobrazování intimity a erotického napětí v audiovizuálních dílech bývá často v zajetí neustále kopírovaných klišé a idealizovaných obrazů. Většinové publikum si však formuje představy pouze na základě přebíraných stereotypů a nikoli přímé zkušenosti. Jak vytvořit realistický dojem a zajistit, aby se herci před kamerou cítili v bezpečí?

Diskuze proběhne anglicky. 

Místo: Kavárna Langhans
5. 11. / 13:30
Vstupné: zdarma

Médium animace skýtá neomezené možnosti tvůrčího vyjádření. Proto představuje unikátní platformu pro vyprávění příběhů a zprostředkování prožitků LGBTQ+ komunity. Jakým překážkám čelí začínající animátoři? A jak konečně docílit normalizace queer postav i v tvorbě pro děti a mladistvé?

Diskuze proběhne anglicky. 

Místo: Kavárna Langhans
5. 11. / 11:00
Vstupné: zdarma

Hlavní party Mezipater bude ještě epičtější! Letos proběhne totiž v rámci pop-upu legendárního klubu Neone. Těšit se můžete nejen na dvě taneční plochy, ale nově i živá vystoupení. Jednou z potvrzených vystupujících je britská producentka BABii, která přijede do Česka poprvé a představí svoji desku SCREAMER s AV show.

Místo: Neone pop-up
Hala 17 v Pražské tržnici, Bubenské nábř. 306, Praha 7
5. 11. ve 22:00
Vstupné: 350 Kč

Krátkometrážní snímky bývají startovním bodem i pro ty největší kariéry. Již tradičně své přístupy k ošemetným výzvám krátkometrážní formy přiblíží režiséři*režisérky nejvýraznějších snímků v soutěži krátkých filmů.

Diskuze proběhne anglicky. 

Místo: Kavárna Langhans
6. 11. / 11:30
Vstupné: zdarma

Země Blízkého Východu a Severní Afriky bohužel stále patří k těm nejméně tolerantním státům, co se týče LGBTQ+ práv. O to obdivuhodnější je snaha organizací, které se v tomto teritoriu zasazují o vzdělávání široké veřejnosti v těchto otázkách. Jak se v tomto nehostinném prostředí prosadit a získat prostředky na předem negativně onálepkované akce?

Diskuze proběhne anglicky. 

Místo: Kavárna Langhans
6. 11. / 14:00
Vstupné: zdarma

Nevítané komentáře, osahávání, zírání, pronásledování… malá ukázka toho, co mnoho lidí pravidelně zažívá ve veřejném prostoru. Jak efektivně a bezpečně zastavit sexuální obtěžování, když jsme jeho svědky? Povíme si na workshopu organizace Konsent.

Workshop proběhne v češtině. 

Místo: LGBT+ komunitní centrum
7. 11. / 18:00
Vstupné: zdarma

Nesmutněte, i konec festivalu přinese něco dobrého. Třeba zakončovací projekci dokumentu Pride, který vyhrál Queer Palm na festivalu v Cannes. Po ceremoniálu, kde budou předány ceny vítězným snímkům, následuje poslední pražská party letošních Mezipater. Užijte si ji s welcome drinkem na baru či dnes už legendární balustrádě kavárny Lucerna. Těšíme se na vaši lásku a vy se můžete těšit na DJs: New Magic Media, b2b Kaa Glo, Revival DJs (DJ Sestra b2b Aid Kid). 

Místo: Kavárna Lucerna
9. 11. / 22:00
Vstupné: zdarma

Brněnskou část festivalu odpálíme po loňské pauze opět ve Scale! Doražte na zahajovací ceremoniál od 19:00, který nabídne projekci snímku Slušný občan. Po filmovém zážitku vás od 21:00 čeká nezapomenutelná party pod taktovkou DJského dua Tyjsity, které tvoří Martin Hrdina a Michal Pavlík.

Co se stane, když zasadíš strom, hodíš na něj třpytky a zatančíš si pod ním? Odpověď se dozvíme 11. listopadu v brněnském Kině Scala, kde Tyjsity po dvou letech opět zahájí brněnskou část queer filmového festivalu Mezipatra. Téma Natural Party navazuje na zahajovací film Slušný občan / אזרח מודאג a zároveň hrdě oslavuje naši přirozenost, přesně jak to příroda chtěla při našem stvoření.

Dress-code (optional): zeleň, stromy, Sen noci svatojánské, houby, fauna a flóra všeho druhu, víly a skřítci, elfové a hobiti, nahota a zahrada rajských potěšení.

OPEN DOORS: 20:30
Vstup na místě: 150 Kč
Pokud jdete před party na zahajovací projekci, máte vstup ZDARMA.

Přijďte si užít podcast o všem a o ničem naživo! Nejhumornější duo veřejnoprávního vysílání Zuzana Fuksová a Ivana Veselková z Radia Wave si bude povídat nejen o životě s Lenkou Královou, moderátorkou internetového pořadu V Tranzu. 

Diskuze proběhne v češtině. 

Místo: Kino Art, velký sál
12. 11. /16:30
Vstupné: zdarma

Historicko-vlastivědná vycházka, při níž se projdeme po místech v centru města, kde se odehrávala historie naší komunity v posledních sto letech. Víte například, kde se ve 30. letech nacházela redakce prvního brněnského teplého časopisu nebo čím je zajímavá  „křižovatka paradigmat“ – křížení Jánské a Minoritské ulice? Vycházku povede historik Jan Seidl.

Diskuze pouze v češtině. 

Místo: Pekařská 392, Brno
13. 11. / 13:00
Vstupné: zdarma

Festival zakončíme na Queer Party v Artbaru. Pokud se všechny ledy nerozpustí během festivalu, tak po téhle noci nezbyde žádný. Těšte se na spoustu duhových vlajek, ledovou stage s ohnivými DJs, pecky napříč dekádami, tombolu, speciální drinky a jeden ploužák každou hodinu.

FaLang translation system by Faboba