18. listopadu byla na závěrečném ceremoniálu v Brně vyhlášena divácká cena. Letos ji získala rakouská armádní lovestory Eismayer. Kdo neviděl, může film zhlédnout za rok na 24. ročníku festivalu Mezipatra.

Ve středu 9. listopadu 2022 proběhlo slavnostní zakončení přažské části 23. ročníku Mezipater, během kterého jsme se dozvěděli letošní vítěze. Vítězem soutěže celovečerních filmů se stal snímek francouzský film Pět ďáblů, ve kterém malá Vicky za pomocí svých napřirozených schopností odkrývá minulost své matky Joanny a její švagrové Julie. 

Cenu pro nejlepší celovečerní film, nejlepší krátký film a pro snímek, který bodoval u diváků, připravilo designérské duo DECHEM.

Apoorva Satish
Apoorva se narodila a vyrostla v Čennai v Indii. Po ukončení magisterského studia na pražské FAMU uvedla svůj absolventský film Kanya na MFF v Pusanu. Film se stal semifinalistou Studentských Oskarů 2021, čímž se Apoorva dostala mezi nejlepších 7 % ze všech celosvětově přihlášených. Jako vypravěčka se zajímá především o budování příběhů založených na postavách, které zkoumají identitu, svobodu a další současná společenská témata.

Bohdan Zhuk
Bohdan Zhuk působí jako dramaturg kyjevského MFF Molodist, kde je mimo jiné kurátorem queer programu/sekce Sunny Bunny. Vzděláním je lingvista, profesí překladatel, novinář a rozhlasový moderátor. Současně Bohdan řídí mezinárodní akce festivalu Molodist věnované ukrajinským filmům na jiných evropských festivalech, pracuje ve výběrovém týmu MFF BEAST (Porto) a překládá filmy pro národní uvedení a festivalové projekce.

FaLang translation system by Faboba