Hlavní porota na Mezipatrech hodnotí snímky v hlavní soutěži a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film. Na 20. ročníku festivalu v ní zasednou vizuální umělkyně Darina Alster, producent Michael Raisler a bývalý ředitel Mezipater Aleš Rumpel.


Darina Alster

Vizuální umělkyně, performerka, publicistka a pedagožka Darina Alster patří mezi umělkyně, které o sobě dávají vědět zřetelně formulovanou výpovědí o hranicích a limitech dnešního světa. Otevírá nejrůznější tabu a kriticky se vyslovuje ke společnosti. Zajímají ji také neměnné danosti lidské duše, archetypy a tajemství. Stará o pražskou sekci skupiny Mothers Artlovers a vede společně s Kateřinou Olivovou studio Nových Médií 2 na pražské AVU.

Darina Alster 1b


Michael Raisler

Michael Raisler ve dvaceti letech propojil vášeň pro kreativní projev se svou vírou, že umění má potenciál podněcovat pozitivní kulturní vývoj, a v roce 2006 založil neziskovou organizaci Cinereach. Do roku 2017 měl jako její kreativní ředitel na starosti finanční podporu více než 250 filmů a dokumentů, které posbíraly 14 oskarových nominací a další filmové ceny. Michael je nejvíc hrdý na svou roli v přetváření amerického financování pro subjektivní non-fikci. V současnosti produkuje nový film pro Tommyho Pico.

Michael Reisler 1b


Aleš Rumpel

Aleš Rumpel je bývalým ředitelem festivalu Mezipatra, na kterém se podílel v letech 2003-2014. Dlouhodobě působil také na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Jeden svět v oblasti programu a PR a na pražském Quadriennale jako koordinátor programu. Kromě organizace festivalů pracoval také jako ředitel sekce vnějších vztahů Národního filmového archivu a v Institutu dokumentárního filmu. V současné době vede komunitní prostor Patra.

Aleš Rumpel

FaLang translation system by Faboba