Nad Sluneční pasekou u vrcholu Křemešník na Vysočině pomalu zapadá slunce, režisér Štěpán FOK Vodrážka ale ještě odpadnout zdaleka nemůže. Je konec srpna a na oblíbeném tábornickém místě u Pelhřimova točí mladý tvůrce znělku 15. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra. Proč zrovna na táboře? Proč u Pelhřimova, města rekordů a kuriozit? A co na to Jaroslav Foglar? Na odpovědi je ještě brzo. Minimálně do slavnostní premiéry naší nové znělky, která se bude konat 9. října v klubu NEONE v Bubenské 1.

Mladý, dravý a talentovaný Štěpán FOK Vodrážka má za sebou studium na pražské FAMU, ale i reklamy pro Microsoft a Adidas nebo videoklipy pro Vladimíra 518 a Kláru Vytiskovou. Proč se nyní rozhodl vytvořit znělku pro festival Mezipatra? „Festival sleduji a fandím mu už několik let. Proto mi udělalo velkou radost, když mě letos oslovili pro spolupráci na znělce,“ říká sympatický profesionál.

Jakmile však přijde řeč na obsah znělky, je na slovo skoupý. Pochopitelně. „Charakterizace letošní znělky by se neobešla bez spoilování. Můžu jen říct, že se ve své tvorbě často snažím překračovat hranice a spojovat nespojitelné. Prozatím slíbím, že nepůjde o znělku, kterou byste čekali na queer festivalu,“ dodává Vodrážka.

 

Velké věci můžete čekat od 6. do 13. listopadu v Praze a od 15. do 22. listopadu v Brně. Znělku uvidíte před každou projekcí.

FaLang translation system by Faboba