Jedna z nadcházejících projekcí filmu Zatoulaný proběhne v kině Pilotů dne 16. září od 18:30. Čím bude jiná? Tentokrát snímek uvidíte v originálním znění s anglickými titulky, takže do kina můžete vzít i své zahraniční přátele (a vy opráčíte angličtinu). Zakupte vstupenku včas! Film představí nová distribuční značka Mezipater Queer Kino.


Oceňovaný film o intimitě a absolutní svobodě

Celovečerní debut francouzského režiséra Camilla Vidal-Naqueta Zatoulaný (Sauvage) byl poprvé uveden v rámci Týdne kritiky na 70. ročníku filmového festivalu v Cannes v roce 2018 a od té doby byl zařazen do programu třicítky festivalů po celém světě. Film je sondou do prostředí absolutní svobody i příběhem jedince, který k životu přistupuje pasivně, ale žádá si od něj něžnou pozornost. Vyzývavě tělesné drama mělo premiéru v Týdnu kritiky v Cannes a přináší nezkrášlený pohled do zákoutí, která nám jsou v běžném životě skrytá.

Muži jsou pro Léa zaměnitelní stejně jako dny, jimiž se protlouká. Jeho minulost je nám neznámá, budoucnost nejasná. Jediným opěrným bodem je pro dvaadvacetiletého mladíka přítomnost, a ta není dvakrát růžová – prodává se na ulici, nemá, kde by složil hlavu, a únik mu dokážou poskytnout jen drogy. Na rozdíl od ostatních prostitutů navíc nechodí s klienty, aby si vydělal peníze, nýbrž aby si na pár okamžiků užil blízkost a teplo těl, která má uspokojit. Jako by ale do světa neosobních setkání, násilí a konkurence nepatřil. Potřebu lásky totiž v momentě, kdy již všechny zábrany padly, nejde lehce uspokojit

FaLang translation system by Faboba