Nestihli jste všechny krátké filmy na jubilejních 20. Mezipatrech? Nevadí! Letos máte poprvé možnost zhlédnout všechny bloky hlavní soutěže krátkých fimů během jednoho víkendu v Patrech v rámci festivalových ozvěn. 

Projekce budou probíhat ve večerních hodinách od pátku 17. ledna do neděle 19. ledna v kavárně Patra (Krymská 10, Praha 10). Vstupné na každou projekci je 100 Kč a svůj lístek zakoupíte přes GoOut. Osvěžte paměť seznamem všech filmů a pro aktuální informace sleduje naši facebookovou událost.



Hlavní soutěž krátkých filmů 20. Mezipater

Intenzita, péče a empatie, pochybení, nebo temnota uvnitř nás, to jsou témata třiceti devíti krátkých filmů od tvůrců z celého světa. Přesvědčivě postavili své vlastní filmové vesmíry a zachovali v nich diverzitu, která je v současném světě tak důležitá. V naší soutěži sice bojují proti sobě, ale ve skutečnosti kopou za stejný tým. 

Protagonisté gay bloku Intenzita milostného pole se rozhodli intenzivně vytěžit potěšení z nového seznámení a svědčí o rozmanitých projevech lásky. S tou jsou však spojené i omyly a přešlapy, o kterých ví své hrdinky lesbického bloku A žily spolu šťastně až... Blok Rodina je od slovesa naslouchat si vás získá vyzrálým nadhledem, bez kterého se téma rodiny neobejde. O tom, že pečovat o druhé je důležité také mezi kamarády, se dozvíte v bloku Spiklenci. Autoři angažovaného bloku Kdy jindy, když ne teď vědí, že film je nástroj a nebojí se ho použít. Rozhodli se dodat světu kuráž a bojovat za své přesvědčení uvnitř nepřátelských prostředí. O stinných stránkách života a naší psychiky se dozvíte v potemnělé kompilaci Ohrožené druhy. Nadějí a hravou divokostí naopak vládne animovaný blok O čem sním já.


pupínek film


PROGRAM PO DNECH

Pátek 17. 1. 2020
18:30 - O čem sním já
20:30 - Intenzita milostného pole

Sobota 18. 1. 2020
17:30 - Kdy jindy, když ne teď
19:30 - Rodina je od slovesa naslouchat
21:00 - Ohrožené druhy

Neděle 19. 1. 2020
18:00 - Spiklenci
20:00 - A žily spolu šťastně až...


Uvod kr soutez nova

FaLang translation system by Faboba