Milí diváci a divačky, rádi bychom vás ujistili, že filmový program proběhne dle plánu a v souladu s nařízeními, tedy 5. až 12. listopadu 2020 v Praze a 14. až 21. listopadu v Brně. Dle Usnesení vlády ČR č. 958 o přijetí krizového opatření mohou kina naplnit kapacitu až do počtu 500 diváků, což se vztahuje na všechna naše festivalová kina. Budeme samozřejmě dodržovat pravidla, která chrání vás i vaše okolí (např. nošení roušek, používání dezinfekce), ale o svůj oblíbený festival nepřijdete. Státní fond kinematografe ČR podal výklad pro oblast audiovize, kde se můžete dočíst podrobnosti.


Doprovodný program proběhne v té míře, kterou dovolí aktuální opatření. Pevně věříme, že nepřijdete o žádnou ze zajímavých akcí, které jsme pro vás naplánovali (přednášky, diskuze, masterclass, workshopy a mnoho dalších). Vaše zdraví je pro nás na prvním místě a situaci nebereme na lehkou váhu. Budeme proto pečlivě sledovat prohlášení vlády a doporučení hygieniků a uděláme maximum pro to, aby program proběhl v největší možné míře a bezpečně. 


Připojte se na online premiéru znělky, na které odhalíme plánovaný program včetně projekcí i doprovodných událostí. Uskuteční se 15. října od 19:00 na našem facebookovém profilu. A připomínáme, že jsou stále v prodeji výhodné permanentky, díky kterým uvidíte sedm filmů za cenu pěti. 

Přejeme vám pevné zdraví, hodně sil a těšíme se na vás třeba v kině Lucerna na slavnostním zahájení (foto níže je z roku 2019). O vývoji situace vás budeme průběžně informovat.

lucerna 2019

FaLang translation system by Faboba