Už jen jednou se vyspíte a Mezipatra konečně začnou! Co byste si rozhodně neměli nechat ujít první den festivalu ve čtvrtek 4. 11.? Kromě zahajovacího ceremoniálu v 18:15 v kině Lucerna a filmu Bod zlomu, který vyhrál na festivalu v Cannes ocenění Queer Palm, je to určitě belgická road movie Lola. Film režiséra Laurenta Micheliho sleduje narušený vztah trans dívky a otce na společné cestě k moři, kde chtějí rozprášit popel jejich milované matky a manželky. Snímek uvidíte od 20:45 v kině Světozor

Hororovější příběh o jedné promarněné velké lásce, spanilá jízda à la Lynch, eleganza extravabunkerganza, reklama na svíčku produkovaná samotným počítačem nebo pokroucené postavy jak z půlnočního filmu o následcích neplánovaného požití drog. To je blok krátkých filmů Injekce - exploze - destrukce promítaný ve 20:30 v kině Lucerna. Užijte si dávku filmů, které si zamilujete, i když jsou trochu podivné.

Kdo nebude mít dost, ať se zastaví na zahajovací party Babyshower v kavárně Lucerna, kde na vás od 21:00 čekají DJs Nill Garçon, Barbora nebo Miss Carriage.

Bod zlomu

FaLang translation system by Faboba