Jak lépe začít víkend než s dobrým filmem v ještě lepší společnosti? Vyražte s přáteli třeba na snímek Vzdálená. Nick se snaží být vzorným otcem a neopakovat chyby svých rodičů. Z dětství si totiž nese trauma od doby, kdy ho opustil jeho trans rodič Briana. Najdou ještě někdy společnou řeč? To se dozvíte v pátek 5. 11. od 20:00 v Kině Pilotů.

Landlocked 1 Alexander Sablow

Dalším filmovým tipem je drama Proč zrovna já? od 18:00 v kině Světozor. Snímek sleduje tanečníka Maria v ospalém tyrolském maloměstě. Malebnou idylku naruší až útok v gay klubu, při kterém zemře jeho přítel. Režijní debut Evi Romen citlivě a dospěle zpracovává nelehké a bohužel vysoce aktuální téma. 

Joanina první smrt vás zavede do světa třináctileté dívky pátrající se svou nejlepší kamarádkou po tom, proč její oblíbená prateta žila sama a neměla přítele. Kromě rodinného tajemství ale Joana odhalí i pravdu o sobě samotné. Snímek plný něhy z prostředí brazilského venkova uvidíte v Lucerně od 20:30.

09 01 The First Death of Joana directed by Cristiane Oliveira with Letícia Kacperski and Isabela Bressane

Do Brazílie se podíváte i díky snímku Hic. Provokativně extravagantní hit režiséra Daniela Nolasca o touze v té nejryzejší podobě vás zavede do světa nezkrocených představ, kde se vše podřizuje chtíči, touze po lásce a pocitu blízkosti. Originální snímek měl světovou premiéru na Berlinale a na Mezipatrech ho uvidíte od 20:30 v kině Světozor.

FaLang translation system by Faboba