Dnes si nezapínejte Netflix, protože sledujete filmy z Mezipater. Ale v 18:00 se k Netflixu přiblížit můžete, neboť o něm bude řeč v debatě Netflix & Queer. Čím změnil seriál Pose zobrazování trans postav? Jak ovlivňují animované seriály typu She-ra vnímání queer hrdinů u dětí? Jaké jsou otázky a praktiky zobrazování menšin ve filmové a seriálové tvorbě západní a východní Evropy? To vše a ještě víc se dozvíte v panelové diskusi s filmovými teoretičkami Šárkou Gmiterkovou, Evou Chlumskou, Janou Glocarovou a režisérem Martinem Veličem.

netflix and queer


V 19:00 vám pustíme záznam rozhovoru s kanadským režisérem Brucem LaBrucem, ve kterém si povídáme o jeho filmu Svatý Narcis. Ten rozhodně na Netflixu nenajdete, proto neváhejte a pusťte si ho u nás. Co je nového na Hané? To se dozvíme v 19:30 od hostů z olomouckého spolku Ollove. V Olomouci bývají ozvěny Mezipater, letos se ale můžete dívat odkudkoliv, tak nezapomeňte festival doporučit i tetičce z Moravy. Ve 20:15 se Karel Vladyka (známý jako Just Karen) ptá protagonistů a protagonistek dokusérie Trans* (nečekejte doják jako v Pose, tohle není Netflix!). Záznam těchto debat ze studia si můžete pustit už nyní v naší video sekci.

Na závěr večera si pusťte náš distribuční film Lola, který soutěží o hlavní cenu poroty. Nebo jeden z nejlepších queer dokumentárních filmů všech dob, na Oscara nominovaný Jak přežít mor. Akční a nekompromisní o boji s AIDS v 80. letech.


čt 19. 11. 2020

  • 19:00 Mezipatra LIVE ze studia: Q&A k filmu Svatý Narcis s režisérem Brucem LaBruce
  • 19:40 Mezipatra LIVE ze studia: Rozhovor s hosty ze spolku Ollove

Program Mezipatra LIVE ze studia probíhá na našem Facebooku YouTube, kde se nás a našich hostů můžete také živě ptát.

FaLang translation system by Faboba