Emocemi nabitá road-movie Lola o cestě za odpuštěním, kanadské drama Matthias a Maxime o přátelství, lásce a hledání skutečných emocí nebo gruzínská taneční romance Dokud se tančí o souboji vášně a tradičních hodnot. To jsou tři filmové lahůdky, které nově můžete sledovat online z pohodlí domova (a se sklenkou v ruce). Všechny snímky jsou ke zhlédnutí na portálu AEROVOD.CZ (jednorázově či v rámci předplatného) nebo ve videotéce O2 TV, kde si snímek přehrajete po jednoduchém zaplacení přes SMS nebo si půjčovné připíšete na své vyúčtování (je-li O2 váš operátor). Přejeme příjemnou zábavu!


LOLA

Být svobodná a nezávislá je životním krédem dospívající Loly. Její představa však naráží na maloměšťáckou povahu otce, pro kterého je idea tradičního rodinného štěstí nedotknutelná. Skutečnost je ale složitější. Ve chvíli, kdy se Lola postaví za sebe, přestává pro otce existovat. Světy obou hrdinů se opět prolnou se zprávou o úmrtí jejich milované matky a manželky, aby společně splnili její poslední přání. Podaří se jim znovu vybudovat vztah, nebo je nová situace nijak nepoznamená?

Vydejte se na cestu za odpuštěním v emocemi nabité road movie belgického režiséra Laurenta Micheliho. Emocionální proměnu hrdinky přesvědčivě ztvárnila začínající herečka Mya Bollaers, která byla za svůj výkon nominována na řadu filmových evropských cen a získala významnou cenu Magritte Award pro nejlepší herečku.

➤ Lola na Aerovodu

➤ Lola na O2 TV


MATTHIAS A MAXIME

Matthias a Maxime jsou nerozluční kamarádi už od dětství. Když jsou ale během natáčení studentského filmu vyzváni, aby se políbili před kamerou, vše se náhle promění. Zdánlivě nenarušitelné pouto je znejistěno pochybnostmi – jaké city k sobě opravdu chovají? Léta plynou a jejich cesty se rozchází, s třicítkou na krku však musí oba shodně učinit rozhodnutí, která zásadně ovlivní jejich budoucnost. V osmém snímku se Xavier Dolan opět pouští do témat přátelství, rodinných vztahů a zamilovanosti, aby přinesl intimní portrét dvou tápajících mužů, v nichž se jeden snaží potlačit svou přirozenost a druhý žít autenticky.

➤ Matthias a Maxime na Aerovodu

➤ Matthias a Maxime na O2 TV


DOKUD SE TANČÍ

Od útlého věku je Merab součástí národního souboru tradičních tanců, kde mladé dívky a chlapci pohybem vyjadřují duši národa. A ten stojí na pravoslaví, tradičních genderových rolích a rodinných hodnotách. Pro jakékoliv odlišnosti zde není místo. Nejen striktní pravidla tance, ale i rigidně smýšlející společnost tak ovlivňují život tvrdě trénujícího mladíka, jehož snem je vystupovat v zahraničí. Když se ale na tréninku objeví Irakli, Merabův svět se otřese v základech… Stojí před novým rivalem a zároveň je konfrontován s omamující přitažlivostí k jinému muži. Ve smyslné romanci, která tepe v rytmu úderné hudby, zachycuje režisér Levan Akin touhu být volný i rozpor, který vůči svým kořenům můžeme pociťovat.

Snímek vyvolal v rodné Gruzii protesty ze stran konzervativců a církve a dokazuje, že láska stále musí čelit předsudkům, pravidlům rigidní společnosti a svazujícím rodinným hodnotám.

➤ Dokud se tančí na Aerovodu

➤ Dokud se tančí na O2 TV

FaLang translation system by Faboba