Orientuješ se na sociálních sítích a chceš svými schopnostmi v oblasti online marketingu podpořit queer kulturu? Staň se manažerem*manažerkou sociálních sítí queer filmového festivalu Mezipatra! Svátek LGBTQ+ kinematografie probíhá vždy v listopadu (letos už 22. ročník!) a díky tobě se o něm dozví široké publikum.


CO BUDEŠ MÍT POD PALCEM?

  • Správu sociálních sítí festivalu (Facebook a Instagram)
  • Přípravu redakčního plánu
  • Tvorbu příspěvků (ve spolupráci s naším grafikem)
  • Nastavování reklamních kampaní (znalost Business Manageru je podmínkou)
  • Komunikaci s naší fanouškovskou základnou (community management)

JAK FUNGUJEME?

Tým, který se stará o komunikaci Mezipater, má i s tebou 6 členů. Přibližně od září začínáme intenzivně připravovat propagaci festivalu, takže se i pravidelně scházíme (1–⁠2x měsíčně). Jinak fungujeme nadálku až do festivalového týdne, kdy se potkáváme v kině Lucerna a dalších festivalových lokacích.

Vzájemně si pomáháme, takže k ruce budeš mít i grafika, který ti připraví podklady k příspěvkům, nebo copywritera, který ti poradí s češtinou. Klidně můžeš využít i sílu celého PR týmu, abychom brainstormovali třeba zajímavou soutěž nebo zařadili nový typ obsahu. Festivalu už ale letos proběhne po 22., takže máme solidně nastavenou strategii a nevymýšlíme vše od píky. Prostor pro zlepšení je samozřejmě vždy, takže na tvé nápady určitě bude prostor!

(PR tým Mezipater 2019 na festivalu v Lucerně.)

Přes rok fungují Mezipatra spíše v udržovacím modu, ale rozhodně neusínáme na vavřínech – účastníme se Prague Pride, pořádáme projekce Mezipatra Approved a uvádíme vlastní filmy do kin (o to se stará tým naší distribuční značky Queer Kino). Tvé zapojení tedy nejvíce oceníme na podzim, ale budeme rádi, pokud se staneš stabilní součástí týmu po celý rok.


CO ZA TO?

Většina týmu Mezipater se podílí na organizaci festivalu na dobrovolné bázi. V době konání festivalu se k nám navíc přidá až 20 dobrovolníků*dobrovolnic. Jsme financováni z grantů a od našich partnerů a každý rok proto musíme s penězi zacházet velmi opatrně. Budget pro kampaně na sociálních sítích je ale poměrně štědrý, takže budeš mít prostor pro realizaci.

Po každém ročníku v posledních letech se nám podařilo členům našeho týmu za práci férově zaplatit, byť se nejedná o horentní sumy. Rádi bychom ti proto slíbili honorář v rozmezí 15–⁠25 000 Kč na IČO. Věříme, že až se s námi ocitneš na festivalu a zažiješ jeho neopakovatelnou atmosféru, neuvěřitelnou energii queer komunity a pocit smysluplné práce, která podporuje práva LGBTQ+ komunity skrze kulturu, nebudeš litovat. Mezipatra si zamiluje opravdu každý.


POJĎ DO TOHO S NÁMI!

Pokud se chceš stát součástí týmu QFF Mezipatra, napiš Karolíně na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 17. 9. 2021. Budeme se moc těšit na tvou zprávu!

May be an image of 4 people and people smiling

(V listopadu už s námi můžeš trsat na zahájení jako člen*ka týmu!)

FaLang translation system by Faboba