Queer filmový festival Mezipatra uvádí během Prague Pride speciální program Identita ve městě od 8. do 12. srpna. Navštivte večerní promítání a účastněte se diskuzí s občerstvením. Místem konání budou opět Kasárna Karlín s otevřenou kavárnou a barem. Diskuze jsou zdarma, na filmy platí dobrovolné vstupné. All screenings are English-friendly.

Časy

Svačiny s diskuzí od 19:00 
Projekce od 21:00

Místo konání

Kasárna Karlín
Prvního pluku 20/2
186 00 Praha 8-Karlín

Pondělí 8. 8.

Pub quiz

Toot, nebo boot? Legendární pub quiz je zase tady! Přijďte nás oslnit znalostmi queer historie, popkultury a všeobecným přehledem do Kasáren Karlín. Soutěžíme v týmech maximálně o pěti členech. Celou akci moderuje talentovaná drag queen Melancholia Blackbile. 

Best of shorts 2021

Dojemná sblížení, popkulturní exploze i hořkosladká nostalgie. Krátké filmy loňských Mezipater byly skutečnou oslavou pestrosti. Vydejte se s námi až na konec světa za těmi nejlepšími z nejlepších.

Útěk z něžné planety, Little Sky, Jste pořád s námi?, Nohama na zemi, Coming Out, Syn Sodomy, Noční tramvaj (Řecko, USA, Austrálie, Švýcarsko, Kolumbie, Norsko, 81 min)

Best of Shorts

Útery 9. 8.

LGBTQ+ na Blízkém východě

Libanon by mezi zeměmi Blízkého východu mohl být pro queer lidi možná nejpříznivějším místem pro život. Poslední dva roky ale země zažívá velice těžké momenty. V jakém stavu se aktuálně nachází a prošel si Blízký východ nějakými změnami v přístupu ke queer lidem?

Sirény (2022, USA/Libanon, 78 min)
Dívčí thrashmetalová kapela Slave to Sirens z Bejrútu je pro západní publikum senzací. Ve své domovině však působí jako enfant terrible. Většinová libanonská společnost má problém nejen s hudebním stylem, ale také se sexuální orientací některých z hudebnic. Tento dokumentární film je součástí projektu Promítej i ty! festivalu Jeden svět.

Sirény

Středa 10. 8.

Strachy v nás – Wszystkie nasze strachy (2021, Polsko, 90 min)

Navzdory předsudkům na polském venkově je umělec Daniel respektován. Tragická smrt queer dívky ovšem životům místních zasadí bolestivou ránu a on se musí vypořádat s pocitem viny a rozhádanou komunitou. Podaří se mu dostát svým slibům a zároveň změnit svět kolem sebe? 

Čtvrtek 11. 8.

A-pop

O asexualitě se mluví stále více. I tak se ale s “ace” postavami ve filmech nebo seriálech setkáme jen zřídka. Jak daleko jsme v zobrazování asexuality v kultuře, médiích i veřejném prostoru, se dozvíte na diskuzi, kterou moderuje Bára Šichanová.

Holčičí film – Tytöt tytöt tytöt (2022, Finsko, 101 min)

Jedna hledá lásku, další bod G a poslední trojitý Lutz. Tři holky, tři cílové mety a mezi nimi spousta překážek. Zažijte hřejivou jízdu trapasy i bolístkami věku, kdy nikdo ještě netušil, jak se život vlastně žije.

Holčičí film

Pátek 12. 8.

Nad rámec binarity – učíme o genderu

Jak učit o genderu a jak pracovat s queer dětmi? Workshop nejen pro vyučující nabídne tři ukázky z praxe. O své zkušenosti se podělí metodička Dagmar Krišová (Konsent), lektorka Agáta Hrdličková (Jules a Jim) a mentor Adam Šindelář (S barvou ven). Moderuje Marcela Macháčková.

Rande na oko (2020, Irsko, 92 min)

Nezávislá Amber má ráda holky a zakřiknutý Eddie je na kluky. Chodí ale na oko spolu. Na irském maloměstě 90. let to totiž vůbec není jednoduché. Bude jim queer spojenectví stačit na to, aby přežili střední? Dozvíte se v letní komedii o spiklenectví, rebelii a přijetí sebe.

Rande na oko

FaLang translation system by Faboba