Součástí festivalu Prague Pride, který se odehraje od 10. do 16. srpna, bude jako už tradičně také filmový program Mezipatra: Identita ve městě. Od pondělí do čtvrtka pro vás chystáme promítání v letním kině v Containallu či na Střeleckém ostrově, kde vám zdarma představíme čtyři výjimečné filmy na výjimečně horké letní večery.

Pondělí 10. 8. 20:30, Containall
Dobrodružství Priscilly, královny pouště / The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert
Austrálie, 1994, 104 min
Legendární queer klasika o dobrodružné cestě trojice drag perfomerů na vystoupení přes nehostinné australské vnitrozemí v rozhrkaném autobuse jménem Priscilla a za doprovodu hudebních hitů 70. let.

priscilla bus

 

Úterý 11. 8. 20:30, Střelecký ostrov
Mladý český pohled / The Fresh Czech View
Jak zpracovávají queer témata a příběhy LGBT postav mladí čeští tvůrci? Představujeme kompilaci nových krátkých filmů, která přináší vhled do toho, jak stylově i obsahově rozmanitá je současná studentská tvorba s queer ambicemi.

 

Středa 12. 8. 20:30, Střelecký ostrov
Výhoda posledního tahu / How To Win At Checkers (Every Time)
Thajsko / USA / Indonésie, 2015, 80 min
Něžný humor i špinavá realita světa dospělých se setkávají ve vyprávění malého Oata o zbožňovaném velkém bratrovi Ekovi a jeho příteli z "lepší" bangkocké rodiny. Oběma mladíkům totiž hrozí odvod do armády.

CHECKERS I

 

Čtvrtek 13. 8. 20:30, Střelecký ostrov
Sangaïlé / The Summer of Sangaïlé
Litva / Francie / Holandsko, 2015, 88 min
Letadla, provádějící akrobatické kousky nad litevským pobřežím, fascinují i děsí zakřiknutou sedmnáctiletou Sangaïlé, která prožije zlomové léto v náručí živelné Auste. Magie první lásky a dívčího dospívání ve vítězném filmu festivalu Sundance.

Sangaile

FB event

FaLang translation system by Faboba