Výhodné festivalové permanentky pro 22. ročník QFF Mezipatra jsou nyní v prodeji. K dispozici je omezený počet kusů, tak neváhejte, ať využijete nabídku 7 filmů za cenu 5. Permanentky zakoupíte za 690 Kč v Praze v kinech Lucerna, Světozor a Pilotů, v Brně v kině Art. Buď na pokladně, nebo online (kromě vršovického kina Pilotů, tam jen fyzicky). V prodeji budou do 14. října 2021, kdy odhalíme kompletní program. Poté si je na pokladnách příslušných kin směníte za vstupenky na konkrétní filmy.


Téma: Oslava života

A na co se letos můžete těšit? Tématem festivalu je Oslava života, která prostoupí filmový i doprovodný program. Nebude chybět hlavní soutěž celovečerních filmů, o cenu se utkají i krátké filmy a samozřejmě dojde také na dokumenty a retro snímky. Dominantou doprovodných událostí je Industry sekce pro filmové profesionály*ky, ale na své si přijdou i ti z vás, co nedají dopustit na naše večírky nebo chtějí porozumět queer problematice v odborných diskuzích.


Poodhalujeme filmový program

Rozhodně byste si neměli nechat ujít snímek Bod zlomu (La Fracture), vítěze ocenění Queer Palm z letošního festivalu Cannes. Drsný příběh odehrávající se v pařížské nemocnici uchvátil porotu bezkonkurenčně vykreslenými portréty lidí s různým sociálním zázemím, politickým přesvědčením i životními osudy. Za okny bouří demonstrace a napětí získává na intenzitě i na ambulanci, kde se rozdíly mezi postavami dramaticky prohlubují.

Divide

Klenotem dokumentární sekce je odvážný snímek Genderation. Ikonická queer tvůrkyně Monika Treut se v něm vrací za aktéry*aktérkami trans hnutí v San Franciscu 90 let. Prostřednictvím velmi otevřených rozhovorů reflektuje uplynulé dvě dekády a klade otázky týkající se LGBTQ+ práv, ekologického aktivismu i stále aktuálnější gentrifikace. Může být vůbec bohatá technologická velmoc domovem pro skutečně rozmanitou společnost?

Genderation

Stejně jako my si určitě zamilujete citlivý film Před odletem (Boy Meets Boy). Zavede vás do Berlína, kde divoký večírek vystřídá duchaplná konverzace dvou mužů, kteří se protloukají městem a během jedné procházky konfrontují své postoje, hodnoty i představu o lásce. Upřímný mumblecore si odvezl zvláštní cenu poroty z Kyjevského filmového festivalu.

Boy Meets Boy

FaLang translation system by Faboba