24. ročník QFF Mezipatra v hlavním městě skončil. Festival se ale přesouvá do Brna. Od 10. do 17. listopadu se můžete těšit na projekce toho nejlepšího, co se v queer kinematografii letos urodilo. 


PROGRAM

Slavnostním zahájením vás provede drag queen Ivory Divine, která vás okouzlí také svým vystoupením. Zahajovacím filmem Brna bude snímek Blue Jean o učitelce z Velké Británie 80. let, která musí svoji orientaci před okolím tajit. Divácky vstřícný vhled do duše mladé ženy přináší osmdesátkovou retro estetiku a mnoho silných momentů, které kladou nelehkou otázku: Jak bych se zachoval*a já?

Blue Jean Official 3rd Still Graded

Po projekci filmu pak na všechny čekají od 21:30 dvě DJ stage a tanec až do rána.


Kromě super filmů můžete v Brně navštívit i doprovodné akce. Součástí programu je například nejrůznější speeddating, diskuze Péče o duši o psychickém zdraví queer komunity nebo talkshow V Tranzu s nepřekonatelnou Lenkou Královou.

V Tranzu

V Brně se také dozvíme vítěze divácké cenu. Její vyhlášení proběhne 17. listopadu na slavnostním zakončení festivalu ve 19:00 v Kině Art. Až do té doby můžete hlasovat o svém nej filmu na projekcích. Po ceremoniálu vás čeká také projekce filmu Po proudu o Moritzovi, který se stále víc a víc noří do nočního berlínského party života. Po filmu se na Flédě bude konat jedinečná závěrečná party, na které vystoupí KISTENN, Don Juan Disco nebo třeba Vojtík.

noc svobody

FaLang translation system by Faboba