• Zahájení: Slušný občan
  • Divácká cena 2021: Zákon lásky
  • Všude dobře, doma dusno (s hosty)

Od čtvrtka prolamujeme ledy! Slavnostní zahájení 23. ročníku Mezipater s projekcí filmu Slušný občan je vyprodáno, takže pokud jste si nechali vstupenky pláchnout, na tento film o gentrifikaci musíte do Brna. Zatím ale zůstaňte v Praze a běžte na vítěze vaší, tedy divácké ceny z roku 2021. Dokumentární tragikomedie Zákon lásky poutavě vypráví o kampani iniciativy Jsme fér a přibližuje nejen naše hrdiny*ky neúnavně bojující za manželství pro všechny páry, ale i protistranu. Aktivismus paní Jochové nás plní hrůzou, její vystupování v kostelech vás ale jistě pobaví. A co teprve chování některých poslanců ve sněmovně. Světozor, malý sál, 20:45.

Concerned Citizen 1.4.26Idan Haguel PhotoGuy Sahaf min

Co vaši příbuzní a jejich názory na naše práva? Zkoušeli jste někdy v rodině vést diskusi o manželství nebo jim vysvětlit nebinaritu? Nebo berete mezigenerační rozdíly jako své ex - víte, že existují, ale snažíte se jim vyhýbat? Bloku krátkých filmů Všude dobře, doma dusno se rozhdoně nevyhýbejte. Krátký animák o queerness ve zvířecí říši nebo čínský coming outový film jinde neuvidíte. V 18:30 v malém sále Lucerny. Hrajeme i další dny, ale ve čtvrtek budou na projekci i tvůrci a tvůrkyně filmů!

mqff mezipatra2022 dans la nature original title pic 1 0 1700889

Ať už se ve čtvrtek vydáte na jakýkoliv film, rádi si s vámi připijeme a zatančíme na zahajovací párty Ice, ice baby v klubu Swim, kam je to z Lucerny pěšky asi dvě a půl minuty. Se vstupenkou na zahájení to navíc máte zdarma (kudos všem, kdo s nákupem nečekali až na první mrazy). Od 22:00 na Štěpánská 36. 

FaLang translation system by Faboba