Mezipatra se brzy přehoupnou do své druhé poloviny. K vidění toho je ale pořád spoustu. Od 20:30 si můžete v pondělí zajít do Lucerny na citlivou road movie Vzdálená. Snímek Timothyho Halla otevírá palčivé téma problémů mezi dětmi a jejich trans rodiči. Film uvede jeho režisér Timothy Hall a po projekci bude k dispozici na Q&A i s představitelem postavy Nicka, hercem Dustinem Goochem.

Ve stejnou dobu, ale v kině Světozor, začíná film Daniele Sáncheze Lópeze Před odletem o Harrym na výletě v Berlíně, který si ale více než památek užívá hudby v nočních klubech. A jedno náhodné setkání na tanečním parketu mu změní život. Filmovou procházku po městě uvede sám režisér.

Do Berlína vás zavede i Léto v Kreuzbergu. Čtrnáctiletá Nora tráví letní prázdniny doma v berlínské hip čtvrti Kreuzberg. Její starší sestra, která ji prakticky vychovala, si užívá volný čas s partou kamarádů a dívku vláčí všude s sebou. Každodenní nuda začne mizet  až v moment, kdy Nora potká svobodomyslnou a charismatickou Romy. Film uvidíte od 20:45 ve Světozoru.

leto v kreuzbergu

Doplnit queer vzdělání můžete na dokumentu Před Stonewallem od 20:00 v kině Pilotů. Ten historicky mapuje kroky, které vedly k incidentu, jenž se stal zásadním mezníkem queer kultury a jejího boje za rovnoprávnost. Snímek se dotýká řady klíčových témat včetně sociálního experimentování bouřlivých 20. let, vytváření obětních beránků z gayů během McCarthyho éry nebo rozvoje raného hnutí za práva gayů a leseb v 50. letech. 

drag bash0001

FaLang translation system by Faboba