V sobotu začíná druhý ročník naší sekce Queering the Industry, která zkoumá audiovizuální průmysl z queer perspektivy. Ve 14:00 vysíláme masterclass s ikonou new queer cinema, kanadským autorem Johnem Greysonem (jehož vlivné tvorbě jsme vzdali holt retrospektivou v roce 2007 a jehož filmem Pacient nula letos festival zakončíme). V 16:00 se budeme bavit s organizátory queer filmových festivalů ve Východní Evropě a ve 20:00 se podíváme do světa online streamovacích platforem

V 18:00 se připojte k debatě o argentinském filmu Jedna z tisíce. Platí replika “čím menší město, tím větší peklo,” který v tomto filmu o lesbickém dospívání na maloměstě uslyšíme? Odpovídat budou Ana Carolina Garcia, Luis Molina, and Mauricio Vila. O filmu Code of the Freaks, radikální reinterpretaci zobrazování lidí s postižením na filmovém plátně, si pak budeme od 19:00 povídat s jeho režisérkou, Alyson Patsavas.

code of the freaks live


V 18:30 si do studia pozve náš ředitel Pavel Bicek Ondřeje Moravce, programového ředitele mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Ten březnová vlna pandemie rozeskla doslova vejpůl a musel ze dne na den skončit. Jak vypadalo jeho pokračování a můžete se dívat na jednosvětové filmy ještě dnes? Ptejte se živě v komentářích.

Jako soutěžní film vám doporučujeme Make Up. Pusťte si dnes tento psychologický horor, neboť zítra se potkáme na Q&A s jeho režisérkou Claire Oakley. A doporučujeme také snímek Navždy Amber, časosběrný dokument mapující tři roky hledání vlastního hlasu a identity v současných podmínkách moderní společnosti. Portrét nebinární Amber je dílem dvou mladých režisérek, Liy Heintala a Hannah Reinikainen, a řeší nejen otázky genderu, ale i téma přátelství, lásky, identity a životního stylu nové generace. 


so 7. 11. 2020

  • 18:00 Mezipatra LIVE ze studia - Q&A k filmu Jedna z tisíce (Ana Carolina Garcia, Luis Molina, and Mauricio Vila)
  • 18:00 Mezipatra LIVE ze studia - Rzhovor s Ondřejem Moravcem z festivalu Jeden svět

Program Mezipatra LIVE ze studia probíhá na našem Facebooku a YouTube, kde se nás a našich hostů můžete také živě ptát.

FaLang translation system by Faboba