Již od roku 2018 přinášíme do základních a středních škol po celé republice queer témata v interaktivní podobě pod hlavičkou projektu Mezipatra na školách – za tu dobu jsme zažili spoustu silných příběhů, které nás přesvědčily, že to, co děláme, má smysl. Pojďte do toho s námi a pomozte nám filmové projekce spojené se vzdělávacími besedami přinášet do českých škol i v příštím školním roce.

CHCI PODPOŘIT PROJEKT

Od začátku projektu jsme proškolili 3 185 dětí a mladých lidí po celé České republice, a to ve větších i malých městech. Cílem je vzdělávání a osvěta v oblasti primární prevence HIV onemocnění, odstranění stigmatizace a vzájemné pochopení. Osvobozujeme od zpátečnického vnímání sexuální a genderové identity.

Kreslicí plátno 2


Díky projektu se Mezipatra společně s organizací Prague Pride zasazují o budování bezpečného školního prostředí pro queer jedince. Naším přáním je předat studujícím možnost vnímat odlišnosti jakožto zdroj kulturního a společenského obohacení. Prostřednictvím projekcí je navíc seznamujeme s kvalitní nezávislou filmovou tvorbou. A jak se nám to daří? Posuďte sami ze zpětné vazby, kterou dostáváme.

  • "Moc se mi to líbilo. Myslím si, že je jedno, jakou má člověk orientaci, hlavně, že je šťastný a spokojený, žádný člověk na světě není stejný, každý jsme jedinečný tak si i sami sebe musíme vážit a neposlouchat záporné komentáře jiných lidí."
  • “Při filmu mi šel mráz po zádech, a teda tranzice musí být strašně těžká - i já mám vlastně problém jen s coming outem.”
  • “V okolí mám nějaké transgender lidi a zjistila jsem, co je vhodné říkat, a co ne. Pomohlo mi to.”
  • "Byli jste otevření otázkám bez všech úsudků, takže jsem se mohla zeptat na všechno, co jsem chtěla vědět."
  • "Film mi hodně otevřel oči, spoustu věcí jsem nevěděl a některé mě mrzí (chování společnosti vůči LGBT lidem)."

Chcete i vy, aby nadále na školách vznikaly podobné pozitivní příběhy? Podpořte Mezipatra na školách, každá částka nám velice pomůže!

CHCI PODPOŘIT PROJEKT

IMG 20220329 130747 2

FaLang translation system by Faboba