“We ♥ Butts” je nejen sdružením německých fotografů, ale také pořadatelem sex parties. Zakladatele Marka Waldera poháněla myšlenka vytvořit prostor s pozitivním přístupem k sexu a lidskému tělu. Sex a fotografie pro něj představují dvě podoby komunikace k utváření těchto sfér. V kavárně Patra představíme ukázky jejich práce a speciální výběr kalendářů. Výstava není vhodná pro děti.

Patra
5. 11. 19:00
vstupné: zdarma

Zahajovací party letošního festivalu bude tentokrát pořádná divočina. Na tematickém večírku po filmu L’Animale se za DJským pultem představí naši oblíbení Urxins, Step by Step a Nevinnost. A jako každý rok se můžete těšit na speciální Jameson drinky. Vstup je zdarma.

Kavárna Lucerna
8. 11. 22:30
vstupné: zdarma

Jak se v pubertě vyrovnáváme s tím, že jsme queer či trans? Krátký film See Me mapuje úvahy jednoho českého teenagera o cestách napříč genderem. Po promítání budou zástupci skupin queer mládeže diskutovat o problémech LGBTQIA, se kterými se potýkají. Diskuze proběhne v češtině a angličtině.

Patra
10. 11. 15:00
vstup: zdarma

Jak zní queer hlasy a jaký rytmus můžou mít? A naslouchá jim společnost dostatečně? Tím se bude zabývat další diskuze, která proběhne ve spolupráci se Synth Library Prague a jejich hudebně vzdělávacím programem Trigger-System.Ten se zaměřuje na diverzitu v oblasti hudby a systém kontroly nejen v oblasti hudebních technologií. Těšit se můžete na DJku a aktivistku ODA Haliti, jednu z headlinerek sobotní party Fata Morgana, DJku Monster, členku polského kolektivu Oramics, a DJku Gayu, spoluzakladatelku queer femme kolektivu MEOTAR. Diskuzi v angličtině moderuje hudební publicistka a spoluzakladatelka Synth Library Prague Mary C.

Patra
10. 11. 17:00
vstup: zdarma

Po diskuzi TRIGGER: Zvuk, hudba a hlasy queer komunity můžete teorii zakusit v praxi. Čeká vás Warm up DJ party zaměřená na pestrou hudební selekci queer komunity. Za pult se postaví výhradně ženy: DJka Monster, Tasya a Mary C. Přijďte se rozehřát před hlavní party Mezipater!

Patra
10. 11. 18:30
vstupné: volné

Na největší party pražských Mezipater se letos představí berlínští DJs Acado (dříve Techno Frühstück). Ti se svými sety plnými tech-houseových beatů roztančí industriální klub Ankali ve Vršovicích až do ranních hodin. Dále vystoupí ODA původem z Kosova, Oliver Torr a Mashapes. Světelnou atmosféru připraví Lunchmeat.

Ankali
10. 11. 23:00
vstupné: 250 Kč /290 Kč (po půlnoci)
Akce je přístupná od 18 let

Na brunchi v kavárně Patra budete mít jedinečnou příležitost seznámit se s jedním z členů naší hlavní poroty. Hostem totiž bude Stuart Richards, odborník na queer kinematografii a autor knihy “The Queer Film Festival: Popcorn and Politics”. Diskuzi o směřování queer festivalů a queer kultury obecně moderuje bývalý ředitel Mezipater Aleš Rumpel a proběhne pouze v angličtině.

Patra
11. 11. 13:00 brunch, 14:00 diskuze
vstupné: zdarma

Birgit Bosold se stala první ženou v čele berlínskeho Schwules Museum. Pod jejím vedením vznikla před třemi lety úspěšná výstava Homosexualität_en. Tématem diskuze budou společenské výzvy jako rasismus, populismus nebo misogynie, kterým musí (nejen) LGBTQ+ komunita v současnosti čelit. Moderuje historička Anna Hájková. Diskuze proběhne pouze v angličtině.

Patra
12. 11. 18:00
vstupné: zdarma

Lesbické feministky v Americe přišly začátkem 70. let s utopickým konceptem úplné separace žen ze společnosti ovládané muži. Docent Ramzi Fawaz z univerzity Wisconsin-Madison se zaměří na vizuální představy filmů jako Zardoz (1974) a Born in Flames (1983) o možných podobách takové separatistické společnosti. A obecně na nápaditou kritiku lesbických feministických hodnot, kterou nabídla avantgardní kinematografie. Přednáška proběhne v angličtině.

Světozor, Malý sál
13. 11. 18:30
vstup: zdarma

Nespoutaný večírek, který na vás dýchne atmosférou New Yorku a ikonických club kids. Znáte-li kultovní snímky jako Party Monster, sexem nabitý Shortbus nebo nepřekonatelný The Rocky Horror Picture Show, tušíte, v jakém duchu se večer ponese. Hvězdy programu: Angelina Angelic, Therese Rosier s Chlorophyll von Needle, Hayley THE STRANGE a Gia Jones.

Patra
13. 11. 20:00 door open, 20:30 začátek představení
vstupné: 300 Kč KOUPIT

Jako každý správný romantický film i Mezipatra mají svůj happy end. Oslavte ho spolu s námi na zakončovací party po filmu Láska je láska v baru Lucerna. O hudbu se postarají DJka Vermillion, Elskё a Ncol.

Kavárna Lucerna
14. 11. 22:30

vstupné: zdarma

Brněnský program zahájíme již tradičně vernisáží Mimo realitu sester Motyčkových, která se dotýká tématu, jak společnost nahlíží na LGBT komunitu. Šárka Motyčková vypíchla ve svých komiksových mikropříbězích lidskou hloupost a předsudky. Vedle toho audiovizuální dílo její sestry Marie popisuje, jak se žije v kůži někoho jiného. Co na to řeknete vy?

Café Bar Scala
14. 11. 18:00
vstupné: zdarma

Do víru letošních Mezipater v Brně vykročíme společně s populární moderátorkou, stand-up komičkou a překladatelkou nejen pohádek s gay a lesbickými postavami Adélou Elbel. Po této dámské jízdě zahájíme festival projekcí snímku L’Animale. Až dojedou závěrečné titulky, čeká na vás ve foyer kina bohatý raut, na kterém se můžete posilnit před nekončící páteční party.

Scala
16. 11. 19:00
vstupné: v rámci vstupenky na film

Na nejanimálnější party tohoto roku budete moci předvést své skutečné zvířecí já. Za neutuchajících rytmů Martina Hrdiny a v záplavě vizualizací Michala Pavlíka alias TYJSITY DJs se odehraje jedna z nejdivočejších party letošních Mezipater. Jako ve skutečné džungli si budete připadat díky energickým tanečníkům z Art Factory. Ocásky, ouška a zebří pruhy vítány… Vypusťte šelmu v sobě! Sledujte naši FB událost i ona je opravdu divoká.

Divoká novinka letošního ročníku! Páteční zahájení, Animal party a následující vizuálně pompézní Ultra 80's Party o den později 17. listopadu nabízíme v balíčku pouze za 300 Kč. Koupíte v předprodeji v kině Scala.

Scala
16. 11. 22:00
vstupné: s lístkem na film 40 Kč, bez lístku 100 Kč, nebo v rámci zahajovacího balíčku – viz výše

Chcete lítat jako Ikaros, ale nespadnout? Profíci z Joyful AcroYoga vás zasvětí do akrobatických kreací se zárukou dvou hodin v oblacích. Lekce je vhodná i pro naprosté začátečníky. Dorazte se svojí drahou polovičkou, ale klidně i sami. S sebou si nezapomeňte převlečení a podložku. Letu zdar!

Leitnerka
17. 11. 18:00
vstupné: 100 Kč

Kluci s holkama? Ne! Přece kluci s klukama a holky s holkama. Přijďte poznat lásku svého života nebo jen někoho, s kým se v sychravém podzimním počasí tolik nezchladíte. Třeba prožijete svou písničku života právě s tím druhým, proto se přihlaste na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Leitnerka
17. 11. 18:00 holky, 19:30 kluci
vstupné: dobrovolné

Oslav spolu svátek svobody horečkou sobotní noci! Vytáhni máminy šaty ze skříně a uprav si tátovu oblíbenou košili a vyraž ven. Zatrsáme si na osmdesátkové hity v třetím patře Tržnice, na Zelném trhu, kterou na jednu noc rozzáříme jako lampión skvělými UV dekoracemi Shivadeco a bláznivou zářící balónkovou výzdobou od Zvířátka z balónků i námi samotnými. K tomu všemu nás zahřejí dvě žhavá taneční vystoupení Hoops Brno a v mezičase nám pořádně naloží DJ Giovannni a DJ Messer. Chceš vědět víc? Sleduj nás na FB. 21:30 open door a jedeme až do rána…

Chcete jít na obě party roku 2018? To chápeme, proto nabízíme zahajovací ceremoniál a navazující Animal Party ve Scale i 80' Párty v Tržnici v balíčku jen za 300 Kč! Koupíš na pokladně ve Scale.

Tržnice
17. 11. 22:00
vstupné: 200 Kč, nebo v rámci zahajovacího balíčku – viz výše

Ready, steady, go! Zkušená ultramaratonkyně Linda z Běžeckého klubu Brno vám vysvětlí správnou techniku, jak při běhu dýchat a další vychytávky, abyste se stali brněnským Forrestem. Lekce je vhodná jak pro začátečníky, tak mírně pokročilé. Zázemí v kavárně Coffee Trail a malé občerstvení je samozřejmostí.

Coffee Trail
18. 11. 10:00
vstupné: dobrovolné

Youtubeři – co sdílí, sdílíte dál. Je to zábava, koníček nebo povolání? Nakoukněte pod pokličku youtuberské queer scény a přijďte na setkání s předními queer youtubery. Co se skrývá pod leskem jejich nebezpečně sledovaných videí? To vše a mnohem víc si povíme již brzy. Hosté: Dva tátové, Gabrielle Clement a Book’s Calling. Moderuje: Renato Salerno.

Galerie TIC
18. 11. 18:00
vstupné: dobrovolné

Selfie za účelem výdělku? Když to umíte, můžete! Instagram je obraz pro prezentování sama sebe. Mnoho lidí si díky němu plní své sny. Chcete vytvořit lákavé bio, být mistrem hashtagů, vyhrát nad statistikami, vytvořit vizuál vašeho feedu a nejlépe všechno současně? Tereza Koukalová se Samuel Varga vám dají pár tipů, jak na to.

Galerie TIC
19. 11. 18:00
vstupné: 100 Kč

Čágo bélo, filmoví nadšenci! Dostavte se na zábavný filmový queer kvíz a oslňte svými vědomostmi. Sestavte svůj hvězdný tým a vyrazte ověřit si své znalosti. Účast bude hojná, otázky přiměřeně záludné a výhra pro filmovou elitu večera jistá. Šest týmů, šest lidí. Přihlášku s názvem svého týmu pošlete na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Galerie TIC
20. 11. 18:00
vstupné: 50 Kč

Přední česká riggerka Edna vám během přednášky poodhalí tajemný svět netradičních sexuálních praktik. Dozvíme se, jaký je život okořeněný těmito hrátkami, kterým vévodí bolest, dominance a submisivnost. Připravte se na pořádný odvaz, zbavíme vás odstínů šedi. Pro 18+.

Galerie TIC
21. 11. 18:00
vstupné: dobrovolné

Chcete poznat fajn teplá zákoutí, která vás zahřejí nejen u srdíčka? Tak to jsou pro vás Trapný čubiny alias motivační řečnice to pravé ořechové. Na procházce za svitu pouličního osvětlení vás protáhnou tematickými podniky a na vlastní kůži vás nechají zakusit ten pravý brněnský hukot.

U sochy Jošta na Moravském náměstí
22. 11. 20:00
vstupné: dobrovolné

Letošní Mezipatra zakončíme společně s exkluzivním moderátorem Tonym Sue, který v osmdesátých letech bojoval za práva gay komunity písní Pink Light. Pokud skutečně vůbec dorazí on. Tradičně bude předána cena divácky nejoblíbenějšímu filmu letošního ročníku. Po projekci kultovního filmu Růžový Narcis si můžete dát s Tonym drink na závěrečné party festivalu.

Scala
23. 11. 20:30
vstup: v rámci vstupenky na film

Už jste někdy pařili na radnici? Na zakončovací party dáme vale zbytkům naší energie. Za dýdžejský pult se postaví DJka Ex-Ředitelka se svým hudební setem, za který by se nemusel stydět ani otec Discopříběhu. Rozloučení s brněnskými Mezipatry bude stát zase za to, tak dorazte.

Galerie TIC
23. 11. 22:00
vstupné: 50 Kč / zdarma s lístkem na film Na konci světa

FaLang translation system by Faboba