HLAVNÍ SOUTĚŽ CELOVEČERNÍCH FILMŮ

Hrdiny*hrdinky deseti celovečerních filmů hlavní soutěže spojuje touha oslavovat svou individualitu a být sám*sama sebou. Někteří své já teprve objevují, jiní jej nadějeplně odhalují svým blízkým ve snaze být milováni*y, další při svém sebevyjádření narážejí na limity okolí a nacházejí cestu kolem nich. 

Turbulentní změny společnosti v průběhu posledních dvou let tvrdě zasáhly i queer komunity. Queer lidé navíc bývají zranitelnější, než příslušnice*příslušníci většiny. Mohli se často cítit osaměle a potýkat se s problémy v domácnosti. Mnohdy také pracují v odvětvích, která byla náchylnější k ekonomickým problémům. Přehledové studie dokonce podávají alarmující zprávu o tom, že mnoho queer lidí se během pandemie cítilo doma v ohrožení a že se v queer populaci vyskytly deprese a úzkosti ve větší míře než u většinové společnosti.

Slavit znamená vážit si toho, co je teď a tady. Na chvíli odsunout všechna trápení až na samotný okraj mysli a nechat se unášet ohlušující hudbou přítomného okamžiku. Je čas se zastavit a cítit, jak se tělo naplňuje vděkem. Čas sdílet radosti, zapříst smysluplné konverzace, zažehnout novými vášněmi.

FaLang translation system by Faboba